Suomalaisen jalkapallon kuningas, Jari Litmanen, muisteli vuosiaan La Ligassa ja Barcelonassa uusimmassa Unibetin ”Kuninkaan puhe” -podcastissa. Litmanen tuo esiin sen faktan, että La Liga jakautuu kahteen eri osastoon: La Ligaan ja El Clasicoon eli toinen osasto ovat suurseurat Real Madrid ja Barcelona.

Näiden kahden suurseuran seuranta ulottuu peräti neljään päivittäin ilmestyvään urheilusanomalehteen – kaksi niistä ilmestyy Madridissa, kaksi Barcelonassa.

– Uutisia pitää olla paljon. Jos uutisia ei ole, niin niitä keksitään. Se on hyvin harmaata aluetta, että mikä pitää paikkansa ja mikä ei, Litmanen kertoi ”Kuninkaan puhe” -podcastissa.

Varsinkin kahden suuren kohtaamisia ennen kaikki kiinnosti. Jopa aamiaiskoostumus.

– Koko ottelua edeltävä viikko missään ei puhuttu mistään muusta kuin El Clasicosta. Ottelupäivän aamuina tv-kanavat lähettivät suoraa lähetystä meidän hotelleilta, analysoiden syömiämme aamupaloja, Litmanen naureskelee podcastissa.

– Ne olivat täysin omat ottelunsa. Voi sanoa, että Espanjassa on erikseen La Liga ja El Clasicot. Meilläkin oli Barcelonassa pelaajia, jotka olivat voittaneet Mestarien liigan ja ovat Euroopan tai maailman mestareita. Silti El Clasicot olivat monille heistä ne elämän tärkeimmät ottelut, Litmanen sanoo.