Koronarajoitukset tuovat omat merkillisyytensä Bundesliigan arkeen: ”Hotellissa syömme yhden hengen pöydissä”

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliiga saatiin jatkumaan viikko sitten tiukkojen koronarajoitusten puitteissa. Seurat ja joukkueet olivat jo viikkoa ennen ensimmäisiä otteluita liki karanteenimaisissa olosuhteissa ja tarkan valvonnan kohteena. Sama jatkuu edelleen.

Bayer Leverkusenin suomalaismaalivahti Lukas Hradeckyn mukaan rajoitusten myötä välillä tulee eteen lähes koomisiakin tilanteita.

– Kyllähän sitä välillä miettii, onko tässä mitään logiikkaa. Hotellissakin syömme jokainen pelaaja omassa pöydässään ja valmentajat ja taustat sitten ruokailevat vielä kokonaan eri aikaan, Hradecky kertoo Suplan Bundes-Luke -podcastissa.

Ottelut pelataan ilman yleisöä toistaiseksi ja rutiineissa on niidenkin osalta melkoisesti uuttaa. Hradeckyltakin jäi maanantain Werder Bremen -ottelun jälkeen väliin juttutuokiokin Werderin Niklas Moisanderin kanssa.

– Emme jääneet edes suihkuun stadionille, vaan suihkussa käytiin vasta hotellissa. Käytännössä heti piti lähteä bussilla sitten kotiinpäin ja perillä oltiin neljän maissa aamulla.

– Toisaalta on tullut kehuja siitä, että linjaukset pantiin käytäntöön hyvin. Saadaan nyt ainakin toinenkin peli nyt pelata, Hradecky naurahtaa.

Lauantaina Hreadeckylla ja Leverkusenilla on edessä maanantaita lyhyempi vierasmatka Mönchengladbachiin. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 16.30. Viasat ja Viaplay esittävät suorina lähetyksinä Bundesliigan ottelut myös tänä viikonloppuna.