Suomen Palloliitto julkaisi listan seuraavalle UEFA A-valmentajakurssille valituista oppilaista. Rehtorilla ja muilla opettajille on koulunpenkillä melkoisen nimekkäitä oppilaita. Voi olla, että jokunen oppi tullaan myös haastamaan.

UEFA A-valmentajakurssille valittiin mukaan maajoukkuekonkareista Mika Väyrynen, Mikael Forssell, Teemu Tainio ja Markus Heikkinen – yhteensä 274 A-maaottelua ja yli 50 vuotta ulkomailla pelaamista ammatikseen. Kaveruksilla on kokemusta sellaisista valmentajasuuruuksista kuten Jose Mourinho, Guus Hiddink ja Guy Roux, vähintään mielenkiintoisten pelikavereihin lisäksi.

Jos Palloliiton koulutusosaston miehet eivät saa tältä neliköltä tarpeeksi sparrausta, otetaan hihaässänä Miika Juntunen. ”Taikalanne” tunnetusti tietää jalkapallosta enemmän kuin edellä mainittu nelikkö lisättynä kaikilla muilla kurssilaisilla sekä opettajilla – ja sen Oulun suuri jalkapallopersoona tuo myös hanakasti esiin.

Oheisesta kurssista on muodostumassa vähintään mielenkiintoinen, mutta myös suomalaisen jalkapallon tulevaisuuden kannalta tärkeä. Pitkään ulkomailla pelanneiden pelaajien kokemukset on välttämätöntä saada kotimaisen pelaajakehityksen ja suomalaisen jalkapallon pariin.

Ja Juntusiakin tarvitaan aina antamaan väriä.