Kolumbia ja Uruguay ottavat tänään mittaa paremmuudestaan MM-kisojen neljännesvälierissä klo 23.00 Suomen aikaa. Lähtökohdat otteluun ovat erittäin tasaiset.

Kolumbia lähtee illan otteluun varmasti luottavaisena loistavasti menneen alkulohkon jälkeen. Joukkue voitti kaikki kolme peliään maalierolla 9-2. Ratkaisijoita on joukkueesta löytynyt laajalta rintamalta, sillä peräti kuusi eri pelaajaa on tehnyt maalin. Paras maalintekijä on ollut James Rodrigues kolmella maalillaan.

Kolumbia ei ole hävinnyt peliäkään kymmeneen maaotteluun. Viimeisin tappio on tullut kuitenkin juuri Uruguaylle, kun maat kohtasivat MM-karsintapelissä. Ottelu päättyi tuolloin 2-0. Maat ovat kohdanneet historian saatossa 38 kertaa. Kolumbia on voittanut kohtaamisista 9 ja 11 kertaa ottelu on päättynyt tasalukemiin.

Uruguay selvitti tiensä pudotuspeleihin todellisesta ”kuolemanlohkosta”, jossa se kohtasi Costa Rican, Englannin ja Italian. Avausottelussa Uruguay hävisi yllättäen Costa Ricalle, jonka jälkeen joukkueella olikin edessään kaksi pakkovoittoa. Ne tuli ja Uruguay selvitti tiensä jatkoon kuilun partaalta.

Joukkueen valmistautumista Kolumbia-otteluun on varmasti häirinnyt Luis Suarezin puremistapaus. Joukkue joutuu pärjäämään ilman ykköstähteään koko kisojen ajan, sillä miehelle langetettiin peräti yhdeksän ottelun pelikielto maajoukkuepeleihin.

Joukkueet siis lähtevät otteluun, jossa ennakkosuosikkia on vaikea nimetä. Kolumbialla on varmasti kova itseluottamus voittoputken myötä. Maa ei ole kuitenkaan joutunut vielä todelliseen testiin, toisin kuin Uruguay. Uruguay on käytännössä joutunut pelaamaan jo kaksi pudotuspeliä kohdatessaan Englannin ja Italian. On hyvin todennäköistä, että ottelu ratkeaa vasta jatkoajalla tai rangaistuslaukauksilla.