.

Mäkihypyn maailmancupit jatkuivat lauantaina Japanissa ja Puolassa. Jenny Rautionaho hyppäsi naisten kilpailun toiseksi ja nappasi samalla uransa ensimmäisen podiumsijoituksen maailmancupissa.

Rautionaho oli ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä (115,0 m) ja onnistui nostamaan asemiaan kaksi pykälää toisen kierroksen hypyllään (120,0 m). Julia Kykkänen oli kilpailun 27. Epäonnistuneen toisen hyppynsä myötä Kykkänen putosi 16 sijaa ensimmäisen kierroksen sijoituksestaan. Kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan Eva Pinkelnig.

Jenny Rautionaho nostatti historiallisella tuloksellaan talviurheilukansan sykkeitä.

– Oli oikein onnistunut päivä ja en ihan osannut odottaakaan, että olisin toinen maailmancupin kisassa. On tiedetty, että siihen on hyvänä päivänä mahdollisuus ja tänään nyt oli sellainen päivä. Omasta mielestä handlasin hyvin olosuhteet. Ne oli erittäin haastavat; paljon lunta tuli ja ylämäki ei luistanut kovin hyvin. Onneksi uskoin siihen perustekemiseen ja se riitti tänään toiseen sijaan. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen, iloitsi Rautionaho onnistumistaan Hiihtoliiton tiedotteessa.

Rautionahon palkintopallisija on ensimmäinen suomalaisille lähes kymmeneen vuoteen. Edellisen kerran suomalaishyppääjä nähtiin korokkeella keväällä 2014, kun Kykkänen sijoittui kolmanneksi.

Viaplay esittää mäkihypyn naisten maailmancupia.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote