Janne Ahonen: ”Mitalitavoitteesta ei tingitä”

© Kuva: Getty Images

Kuudensiin olympialaisiinsa lähtevä Janne Ahonen haluaa palata kotiin mitali kaulassa. Vaikka kausi on ollut hanakala, ei konkarihyppääjä tingi tavoitteestaan piiruakaan. Viikonloppuna edessä on ensin normaalimäen karsinta ja sunnuntaina itse kilpailu.

Sotshin olympialaisista ei ole povattu mäkimiesten riemumarssia. Aiempien vuosien menestyslajin edustajat ovat rämpineet kaudella aina joukkuekilpailua myöten ja valmennusjohto saattelikin joukkueen matkaan kuvaillen sitä haastajaksi.

– Haastajana lähdetään, sekä henkilökohtaisella tasolla, että joukkueena, Janne Ahonen vahvistaa Arvokisat.comille.

Ahoselle Venäjän kisat ovat jo kuudennet. Kuusiin olympialaisiin ovat hänen lisäkseen osallistuneet Raimo Helminen (jääkiekko), Marja-Liisa Kirvesniemi (hiihto) ja Harri Kirvesniemi (hiihto). Kisaisäntä Sotshi on Ahoselle täysin tuntematon.

– En ole aiemmin ollut edes Venäjällä. Ei ainakaan ole minkäänlaisia ennakkomielikuvia paikasta.

Uudessa ympäristössä Ahonen jahtaa nyt jo tuttuun tapaan uransa ensimmäistä henkilökohtaista olympiamitalia. Hän on saalistanut joukkuehopeaa kahdesti.
Milloin asetit tähtäimen näihin olympialaisiin?

– Silloin kun tein paluupäätöksen. Silloin oli selvää, että näihin kisoihin pitää mennä. Mutta kilpailussa menestyminen on se mitä tavoitellaan, ei pelkkä osallistuminen.

– Mitalitavoite on ollut koko ajan eikä siitä kannata tinkiä.

Tauti kaatoi Ahosen sänkypotilaaksi vain vähän ennen paluun päätavoitetta.

– Kun makasin viikon kotona punkassa, olin taudille kiitollinen. Muuten ei olisi minua saatu lepäämään. Pakkolevon kautta on ennenkin arvokisoissa menestytty.

Mäkihyppy alkaa lauantaina 8. päivä helmikuuta normaalimäen karsinnalla.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta