Jamaika on mukana talviolympialaisissa 12 vuoden tauon jälkeen, mutta kovin ruusuisissa merkeissä maan rattikelkkailijoiden olympiamatka ei alkanut. Ryhmä on perillä Sotshissa monen mutkan jälkeen, mutta varusteet ovat edelleen matkan varrella.

Jamaikalaiskelkkailijat lähtivät matkaan harjoituspaikastaan Lake Placidista maanantaina ja tarkoituksena oli vaihtaa New Yorkissa Moskovan lennolla. Huono sää esti kuitenkin koneen laskeutumisen New Yorkiin ja kone joutui suuntaamaan Philadelphiaan tankkaamaan ennen uutta yritystä päästä New Yorkiin.

Alkuperäinen jatkolento oli jo lähtenyt ja järjestelyitten jälkeen ryhmä pääsi korvaavalla lennolla eteenpäin ja saapui lopulta Sotshiin tiistaina iltapäivällä.

Ratin takana kelkkaa ohjaava kolmien olympialaisten veteraani Winston Watts ja jarrumies Marvin Dixon olivat perillä, mutta matkatavarat eivät muuttunutta matkasuunnitelmaa onnistuneet seuraamaan.

– Tämä on todella turhauttavaa. Saimme viime hetkillä rahoituksen kasaan ja olemme saapuneet olympialaisiin – ja sitten tämä tapahtuu, Watts tuskaili BBC Sportin mukaan.

– Kelkka on täällä, mutta jalakset eivät sen enempää kuin mitään omat varusteemmekaan.

Watts harmitteli keskiviikon harjoituksen jäämistä väliin, mutta uskoi Jamaikan kelkan suuntaavan radalle jo torstaina.

– Tämä on täysin uusi rata kaikille ja keskiviikon väliin jääminen ei tosiaan ole hyvä.

– Meillä on ehkä mahdollisuus kolmeen harjoitukseen – kuuteen laskuun kaikkiaan – vielä ja uskon, että olemme niissä mukana, sillä meillä on täällä paljon ystäviä ja olen varma, että saamme lainaksi mitä tarvitsemme.