Jääkiekon Champions Hockey League palaa tällä viikolla pienen tauon jälkeen tositoimiin. Suomalaisseuroista Ilves, Lukko ja Tappara pelaavat tiistaina, Pelicans keskiviikkona.

Ilves isännöi Tampereella ruotsalaista Färjestad BK:ta. Ilveksellä on koossa alkusyksyn neljästä ottelusta 11 pistettä ja paikka jatkopeleissä on varma.

– Katsotaan nyt vielä meidän kokoonpanoamme. Joitain pelaajia saatetaan lepuuttaa, mutta ei hirveästi. Kyseessä on kuitenkin kotipelimme. Ensi viikolla Rouenissa saattaa sitten olla enemmän muutoksia, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen kertoo.

Färjestad vaanii CHL:n sarjataulukossa kahden pisteen päässä.

– Vastassa on ruotsalainen huippujoukkue, joka johtaa omaa sarjaansa. Paneudumme nyt illan aikana heidän pelaamiseensa vielä enemmän, mutta aivan varmasti on kova peli tulossa, Pennanen alleviivaa.

Ilves ja Färjestad BK iskevät yhteen Tampereen Nokia Arenassa tiistaina 10. lokakuuta kello 18.30.

Lukko viettää alkuviikon Saksassa, jossa haasteena on Red Bull München. Aiemmista otteluistaan Lukko on voittanut kolme ja hävinnyt yhden. Münchenillä pisteitä on yksi raumalaisia enemmän.

– Vastassa on vahva joukkue, jolla on suomalainen valmentaja (Toni Söderholm). Heidän pelaamistaan olemme nyt katselleet ja onhan siinä paljon suomalaisia elementtejä, Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä kertoo.

– Münchenillä on neljä kenttää täynnä kokeneita pelaajia, kyllä siinä haastetta riittää, Lämsä jatkaa.

Oman mausteensa peliin tuo iso kaukalo.

– Onhan se erilaista pelata, kun jääala on valtava, Lämsä huomauttaa.

Red Bull München-Lukko käynnistyy Saksassa tiistaina 10. lokakuuta kello 20.30 Suomen aikaa.

Kotimaista Liigaa johtava Tappara poikkeaa Sveitsissä SC Rapperswil-Jona Lakersin vieraana. Kirvesrinnoille tämän kauden CHL on tuonut neljästä pelistä seitsemän pinnaa.

– Kohtuullinen CHL-kauden alku meillä on takana, mutta edellisten CHL-pelien jälkeen olemme saaneet aika paljon lisää kilometrejä alle. Uskon, että se tulee näkymään pelaamisessamme, Tappara-valmentaja Juha Juujärvi toteaa.

– Pelaajatilanteessamme ei ole tullut muutoksia suuntaan eikä toiseen, Juujärvi jatkaa.

Rapperswilille CHL-kauden alku on ollut hieman haastavampi, sillä pisteitä on koossa vasta viisi.

  • Me tarvitsemme lisää pisteitä, mutta niin tarvitse myös vastustaja. Hyvä mittari meille, luisteluvoimainen joukkue on vastassa, Juujärvi painottaa.

SC Rapperswil-Jona Lakers ja Tappara kohtaavat Sveitsissä tiistaina 10. lokakuuta kello 20.45 Suomen aikaa.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut. CHL-studioita on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Lähde: CHL:n tiedote