Viimeinen suomalaisjoukkue pääsi irti keskiviikkona Champions Hockey Leaguen neljännesvälierissä, kun Ilves aloitti otteluparinsa Dynamo Pardubicea vastaan. Ilves joutuu lähtemään toiseen osaotteluun 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)-tappioasemasta.

Ilves sai otteluun hyvän alun, kun Ville Meskanen latasi ylivoimalla kotijoukkueen johtoon. Pardubice heräsi maalin jälkeen ja alkoi saada pelistä otetta. Se palkittiin ensimmäisen erän lopulla tasoitusmaalilla ja heti toisen erän alkuun syntyi johtomaali.

Ilves joutui lähtemään päätöserään kahden maalin takaa-ajoasemassa, kun ottelun hahmo Lukas Radil ujutti illan toisen osumansa. Radil toimi myös syöttäjänä Tomas Zohornan tekemässä johtomaalissa ja Zohorna puolestaan syötti molemmat Radilin osumat.

Ilves sai päätöserässä juonesta taas kiinni ja vei peliä luoden hyviä paikkoja, mutta tällä kertaa yritykset jäivät tuloksettomiksi. Ilves lähtee toiseen osaotteluun kahden maalin takaa-ajoasemasta.

– Ensimmäinen ja kolmas erä olivat meiltä hyviä, kolmas etenkin oikein hyvä. Pystyimme sen kolmannen erän ansiosta luomaan enemmän maalipaikkoja, mutta vastustaja oli tehokas ja me vähän tehottomampia. Lisäksi olimme kamppailupelaamisessa perässä. Toinen erä oli meiltä heikko. Siinä olimme vähän hätäisiä ja jätimme kiekkoa vääriin paikkoihin. Ne ovat sellaisia korjattavia asioita toiseen osaotteluun, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi ottelun jälkeen CHL:n tiedotteessa.

Kahden maalin takaa-ajoasema on jyrkkä mäki noustavaksi Tshekin liigan kärkiseuraa vastaan sen kotihallissa, mutta Pennasella on edelleen vahva usko jatkopaikkaan.

– Oli meille tärkeä, että kolmas erä oli meiltä niin hyvä. Näytimme, että pystymme suoriutumaan ja luomaan paikkoja. Meidän pitää vain olla tehokkaampia, Pennanen mietiskeli.

Toinen osaottelu pelataan ensi tiistaina 21.11. Pardubicessa.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut.

Lähde: CHL:n tiedote