Huuhkajien EM-haaveet kokivat kovan kolauksen, kun Slovenia oli kotikentällään parempi numeroin 3-0 (2-0).

Slovenia tuli otteluun ryminällä ja Huuhkajat oli hätää kärsimässä. Vartin kohdalla Slovenia sai rangaistuspotkun, kun Leo Väisänen tuli myöhässä tilanteeseen ja kaatoi Andraz Sporarin. Slovenian tähtihyökkääjä Benjamin Sesko laukoi pallon varmasti verkkoon, vaikka Lukas Hradecky oli hyvin mukana.

Huuhkajien peli ei ottanut toimiakseen ja vähäiset pallonhallinnat päättyivät heikkoihin viimeisiin suorituksiin. Vajaa vartti avausmaalista ja Slovenia pääsi nopeaan vastahyökkäykseen Robert Ivanovin pallonmenetyksen jälkeen. Arttu Hoskosen keskialueen liukutaklaus oli myöhässä ja Sesko pääsi läpiajoon eikä RB Leipzigin hyökkääjä epäonnistunut.

Toiselle puoliajalle Suomi tuli paremmin mukaan ja päävalmentaja Markku Kanerva vaihtoi Joel Pohjanpalon ja Daniel Håkansin kentälle. Suomi sai enemmän otetta pelistä, mutta varsinaiset vaaratilanteet jäivät vähiin Slovenian puolustaessa tiiviisti ja pitäen pakkansa koossa. Suomen paras paikka tuli Håkansille, kun hän pääsi nokikkain Slovenia-vahti Jan Oblakin kanssa, mutta Oblak sai kätensä Håkansin yrityksen eteen.

Lisäajalla Erik Janza sinetöi Slovenian voiton ja Suomi joutui lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin.

Tappio merkitsi sitä, ettei EM-kisapaikka ole enää Suomen omissa käsissä. Slovenia repäisi Suomeen neljän pisteen etumatkan, joten Suomen on toivottava joko Tanskan tai Slovenian kompuroimista päätöspeleissä ja samalla hoitaa oman leiviskänsä kunnialla.

Suomen EM-karsinnat jatkuvat tiistaina Olympiastadionilla Kazakstania vastaan.

Suomen kokoonpano:
1 Lukas Hradecky (C)
2 Leo Väisänen
4 Robert Ivanov > 77′ 19 Marcus Forss
5 Arttu Hoskonen
6 Glen Kamara
9 Benjamin Källman > 46′ 20 Joel Pohjanpalo
10 Teemu Pukki
11 Rasmus Schüller > 46′ 22 Daniel Håkans
14 Kaan Kairinen
17 Nikolai Alho
18 Jere Uronen