Champions Hockey Leaguen sunnuntain kierroksella oli tulessa kaksi suomalaisjoukkuetta. Tappara jatkoi voittojen tiellä kaadettuaan Grizzlys Wolfsburgin Tampereella 4-2 (2-0, 1-1, 1-1). HIFK puolestaan joutui nöyrtymään kotikaukalossaan Red Bull Münchenille 2-4 (0-1, 1-2, 1-1).

Tappio tiesi HIFK:lle sitä, että helsinkiläisjoukkue ei tule selviämään tällä kaudella Champions Hockey Leaguen jatkopeleihin.

Helsingin ottelussa avauserässä maalinteossa onnistui ainoastaan vierasjoukkueen Steven Pinizzotto. HIFK pääsi toisessa erässä peliin mukaan Henri Tammisen maalilla, mutta erän lopussa München osui kahdesti Brooks Macekin ja Mads Christensenin onnistuttua viimeistelyssä.

Päätöserässä Juha Jääskä nosti maalillaan isäntien toiveita, mutta Patrick Hager hautasi ne lopullisesti iskettyään kiekon tyhjään maaliin.

– Kyllä me tänään laadukkaammalle ja paremmalle joukkueelle hävisimme. Toisessa erässä hiivimme peliin mukaan ja saimme ansaitun tasoitusmaalin. Sitten tulivat vastustajan pelinopeus ja viimeistelytaito esille, HIFK:n valmentaja Ari-Pekka Selin puntaroi.

Selinin mukaan suurin ero tuli siinä, että HIFK joutui tekemään valtavasti töitä päästäkseen hyökkäämään maalille ja uhkaamaan vastustajaa.

– Hyviä hetkiä oli, mutta sellaisessa läpivirtauksessa emme pystyneet haastamaan, Selin harmitteli.

Tapparalla sen sijaan on koossa neljä voittoa neljästä pelatusta ottelusta.

Mikko Lehtonen aloitti maalienteon osuttuaan ylivoimalla Kristian Kuuselan passista. Avauserässä kirvesrinnoista onnistui myös Otso Rantakari kovalla lyöntilaukauksellaan.

Toisessa erässä Kris Foucault toi Wolfsburgille hetkeksi toivoa, mutta Jere Karjalainen vei nopeasti Tapparan uudemman kerran kahden maalin karkumatkalle.

Päätöserässä Matti Järvinen lisäsi Tapparan johtoa, mutta Wolfsburgin Sebastian Furchner pääsi tekemään ylivoimalla pelin viimeisen maalin.

Tappara varmisti voitollaan paikan jatkopeleissä, vaikka alkulohkossa on edessä vielä kaksi ottelua.

– Oli aika lailla odotettu peli. Panosta oli molemmilla ja se näkyi, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanoi.

Rautakorven mukaan Wolfsburg antoi etenkin fyysisellä puolella kovan vastuksen.

– Olimme kiekollisesti sen verran parempia, että eiköhän tämä voitto ollut ansaittu, Rautakorpi huomautti.