Avauspelinsä hävinneet Honduras ja Ecuador kohtaavat lohko E:n myöhäisemmässä ottelussa.

Etelä-Afrikan kisoissa Honduras ei kyennyt tekemään maaliakaan ja jäi lohkossa viimeiseksi. Sama linja jatkui Brasiliassa avauspelissä Ranskaa vastaan, kun turpiin tuli selkein 0-3-lukemin. Honduras pelasi todella fyysistä ja rumaakin peliä, mutta ei kyennyt horjuttamaan lohkon ennakkosuosikki Ranskaa. Hondurasin joukkue on todella kokenut ja keski-ikä 28 vuotta, mutta tuo kokemus ei auttanut ainakaan Ranskan tasoista joukkuetta vastaan. Nyt vastassa on astetta helpompi joukkue Ecuador.

Ecuador lähtee otteluun suosikkina. Se pelasi hyvän ottelun Sveitsiä vastaan, johti puoliajalla 1-0 ja pystyi eliminoimaan Sveitsin vahvana pidetyn hyökkäyspelin suurimman osan ottelusta. Lopussa Ecuadorin keskittyminen herpaantui ja Sveitsi pääsi tuikkaamaan 2-1-voittomaalin. Ecuadorilla oli ennen Sveitsin voittomaalia loistopaikka, mutta epäonnistui viimeistelyssä.

Ecuadorilla on todella hyvät laiturit ja Hondurasin laitapakeilla tulee olemaan hikinen iltapuhde. Ecuadorin kirkkain tähti on Manchester Unitedin tähtipelaaja Antonio Valencia, joka oli avauspelissä vakuuttava.