Torstaina on luvassa jälleen yksi euforinen euroilta Töölössä, kun HJK isännöi saksalaista Eintracht Frankfurtia Konferenssiliigassa.

Bolt Arena on myyty loppuun jo hyvissä ajoin, ja saksalaiskannattajia on saapumassa paikalle reilusti yli tuhat, joten tunnelmaa ei torstain kamppailusta puutu.

Lohkon tilanne on Klubin näkökulmasta haastava. Kolmen pelatun kierroksen jälkeen kreikkalainen PAOK on kärjessä puhtaalla pelillä ja HJK:n vastustaja Frankfurt toisena kuudella pisteellään. Skotlantilainen Aberdeen ja HJK pitävät perää yhdellä keskinäisellä tasapelipisteellään. Mikäli jatkohaaveet halutaan siis pitää elossa, Klubilla on käytännössä pakko voittaa.

Viimeksi HJK ja Frankfurt kohtasivat kaksi viikkoa sitten, ja tulos oli klubilaisittain murheellinen: saksalaiset jyräsivät kotikentällään Klubin yli 6–0-lukemin.

– Meille jäi vierasreissulta parannettavaa puolustuspelaamisessa, ja siihen olemme keskittyneet alkuviikosta. Tulemme muuttamaan muotoamme aika paljonkin, ja olemme käyneet läpi asioita, joiden avulla voimme paremmin pysäyttää vastustajan. Viime pelissä aikainen takaisku löi meiltä ilmat pihalle, emmekä päässeet omalle tasollemme, sanoo HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas HJK:n sivuilla.

Nyt tilanne on kuitenkin erilainen. HJK on päässyt rauhassa valmistautumaan torstain koitokseen, ja aiemmat vahvat esitykset kotikentällä tuovat luottoa joukkueelle.

– Meillä on ollut hyvin aikaa valmistautua, ja valmistautuminen on sujunut niin hyvin kuin mahdollista. Meillä on vakaa usko mahdollisuuksiimme – onhan täällä (Boltilla) piesty tänäkin vuonna jo Norjan ja Romanian mestarit. Olemme osoittaneet muutenkin viime vuosina, että pystymme vähintäänkin kovasti kiusaamaan isompia joukkueita kotonamme.

– Nyt olemme erilaisessa tilanteessa [kuin viimeksi Saksassa]. Joukkueessa on kova revanssihenki, ja pojat ovat hyvin motivoituneita ja kunnianhimoisia. Täytyy muistaa, että onnistumiset näissä peleissä voivat muuttaa meidän valmentajien tai pelaajien elämää, joten motivaatio onnistua on valtava. Tämän kauden joukkueen tarina on vääjäämättä menossa kohti ilta-aurinkoa, joten haluamme upean lopun tälle kaudelle.

Frankfurt on edellisen HJK-kohtaamisen jälkeen urakoinut kolme ottelua. Saksan Bundesliigassa joukkue tasasi pisteet Borussia Dortmundin kanssa ja voitti vieraskentällä Union Berlinin puhtaasti 3–0. Sen lisäksi Frankfurt tiputti 3. sarjatason Viktoria Kölnin Saksan cupissa maalein 2–0. Klubiakin vastaan osunut Omar Marmoush laukoi näiden kolmen ottelun aikana yhteensä neljä maalia.

HJK:n pelaajatilanne on hyvä. Poissa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat sekä Bojan Radulovic, joka kärsii pienestä selkävaivasta. PAOK-kotipelissä loukkaantunut maalivahti Niki Mäenpää on valmennuksen käytettävissä.

Viaplay ja V sport kanavillaan esittävät ottelun suorana lähetyksenä studion kera.

Lähde: HJK:n verkkosivut