HJK pelaa Eurooppa-liigan lohkovaiheen – ja samalla koko kauden – viimeisen kotiottelunsa torstai-iltana, kun töölöläiset isännöivät loppuunmyydyllä Bolt Arenalla italialaista AS Romaa.

Neljästä ottelustaan ainoastaan yhden tasapelipisteen kerännyt HJK on Eurooppa-liigan C-lohkon viimeisellä sijalla, ja neljä pinnaa saalistanut AS Roma on kolmantena. Voitolla Klubi nousisi siis tasapisteisiin roomalaisten kanssa ennen ensi viikolla pelattavaa lohkovaiheen päätöskierrosta. Eurooppa-liigan sääntöjen mukaan HJK:n olisi tosin voitettava käytännössä vähintään neljällä maalilla, jotta joukkue nousisi José Mourinhon luotsaaman ryhmän edelle mahdollisessa tasapistetilanteessa.

– Olemme olleet hyviä kotona. Molemmissa aiemmissa [Ludogorets ja Real Betis] peleissä olemme pystyneet kontrolloimaan peliä sekä pallollisena että pallottomana. Se antaa meille itseluottamusta, että pystymme tekemään samaa myös Romaa vastaan. Kun pääsemme parhaimpaamme, pystymme kamppailemaan huomenna pisteistä, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela HJK:n sivuilla.

Myös Roma kaipaa kipeästi pisteitä, sillä italialaiset haluavat varmasti jatkaa pelejään mieluummin Eurooppa-liigan kuin Konferenssiliigan pudotuspeleissä, joihin lohkon kolmas sija oikeuttaa. Eurooppa-liigan jatkopelit ovat tällä hetkellä kolmen pisteen päässä, joten tappiolla jatkopaikka saattaisi jo karata Roman käsistä.

– Pelihän on tavallaan molemmille pakkovoitto, mikä tekee lähtötilanteesta vähän erilaisen. Vastustajan pelaaminen voi muuttua pelin aikana paljonkin – etenkin, jos peli on pitkään tasan. Silloin Romakin saattaa hakea maalia voimakkaasti, kuten he tekivät itse asiassa jo viime kierroksella Real Betisiä vastaan.

Klubilla on allaan puolentoista viikon tauko peleistä. Edellisen kerran joukkue oli tulessa sunnuntaina 16. lokakuuta, kun KuPS vieraili Bolt Arenalla Veikkausliigan päätöskierroksella. HJK oli varmistanut mestaruutensa jo aiemmin, joten KuPSin 1–0-voitto oli lopulta vain kosmetiikkaa. Klubi on päässyt valmistautumaan suunnitelmien mukaan huomiseen Roma-otteluun, vaikka flunssakierre onkin piinannut joukkuetta.

– Huilasimme muutaman päivän Veikkausliiga-kauden jälkeen ja palasimme torstaina treeneihin. Joukkueessa on valitettavasti ollut flunssaa ja koronaa, josta osa on jo palautunut ruotuun. Muuten valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaan, ja olemme saaneet hyviä treenejä alle.

Ottelusta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Valtteri Moren, Roope Riski sekä Murilo. Lisäksi Jukka Raitala on pelikiellossa saatuaan punaisen kortin edellisen kierroksen Ludogorets-vierasottelussa.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittää Eurooppa-liigaa suorina lähetyksinä.

Lähde: HJK:n verkkosivut