Suomalaisten kovana kilpakumppanina 1970- ja 80-luvuilla laduilla kiitänyt Thomas Wassberg on Sotshin olympialaisten avajaisten alla ottanut voimakkaasti kantaa kisojen järjestämistä vastaan.

Wassbergin boikottivaatimus ei perustu kuitenkaan Venäjän kiisteltyihin homolakeihin kuten useimmilla muilla boikottikorttia vilauttaneilla. 57-vuotias Wassberg näkee Sotshin vääränä talviolympialaisten isäntänä ympäristösyistä.

– Kaikki järjestelyt ovat tulleet liian suuriksi. Ei olisi koskaan pitänyt antaa olympialaisia sellaiselle subtrooppiselle vyöhykkeelle, jossa Sotshi sijaitsee, 57-vuotias Wassberg sanoi norjalaisen Dagbladetin haastattelussa.

– Maisema on pilattu ja tapa jolla väestöä ja työntekijöitä on kohdellut, harmittaa minua. Kansainvälisen olympiakomitean olisi pitänyt tarttua näihin jollain tavalla.

Kisojen boikotointi olisi ollut Wassbergin mukaan oikea ratkaisu, mutta mikään yksittäinen mielenilmaus ei hänen mukaansa muuta mitään.

– Boikotti olisi ollut hyvä. Jotta sillä olisi ollut todellista vaikutusta, olisi mukaan kuitenkin pitänyt saada 80-90 prosenttia [urheilijoista].