Veikkausliigan FC Haka hankki viime syksyn nousun jälkeen maalilleen amerikkalaisen Michael Hartmannin. Kaukana ei kuitenkaan ollut, että Hartmann olisi jättänyt peliuransa jo alkuvaiheissa sikseen.

25-vuotias Hartmann pelasi yliopistouransa Caldwell Universityssä, joka oli USA:n NCAA yliopistosarjan toiseksi korkeimmalla tasolla. Hän opiskeli yliopistossa pääaineenaan kirjanpito ja oli lähellä, ettei hän jäänyt sille tielle.

– Kävin yhdessä isossa kirjanpitofirmassa useassa työhaastattelussa, ja jos olisin saanut sen työpaikan, olisi valinta tulevaisuuden suhteen varmasti ollut vaikeampi. Tiesin, että vanhempani olisivat toivoneet minun ottavan sen paikan vastaan.

– En kuitenkaan saanut työpaikkaa, joten se teki omalta osaltani valinnan helpommaksi ja päätin panostaa sen jälkeen jalkapalloon, Hartmann kertoo Hakan verkkosivuilla.

Hartmann teki kaikkensa sitten myös jalkapallon eteen. Myös Tehtaan kentältä on kuulunut kuisketta, ettei Hartmannin menestys ainakaan työnteosta jää kiinni.

– Sain vanhemmiltani hyvän kasvatuksen ja minulla on ollut valmentajia, jotka ovat iskostaneet minuun kovan työmoraalin, Hartmann pohtii kovan työasenteensa taustoja.