40-vuotias Fernando Alonso on osoittanut, ettei ikä paina kun vauhti löytyy verestä. Alonsoa viedäänkin huipputalleihin vielä vanhoilla päivillä.

Alonso on osoittanut kauden aikana vauhtia löytyvän, vaikka ikää alkaa olla mittarissa jo lähes tuplat nuorimpiin kilpakumppaneihin verrattuna. Espanjalainen on käskyttänyt parhaimmillaan Alpinensa hurjaan lentoon ja siitä parhaimpana osoituksena Montrealissa ajettu aika-ajon kakkospaikka.

Entisen F1-kuski Gerhard Bergerin mukaan Alonson vauhti ja ajotaidot oikeuttaisivat paikan vielä huipputalleissa kuten Red Bullilla tai Ferrarilla.

– Kyllä. Olen sataprosenttisen varma. Hän on loistava kuski, itävaltalainen sanoo Motorsport-Magazinin haastattelussa.

Alonso voitti kaksi maailmanmestaruutta vuosina 2005 ja 2006. Bergerin mukaan Alonsolla olisi edelleenkin eväät taistella maailmanmestaruudesta oikealla kalustolla.

– Mielestäni hänen lahjakkuudellaan hän olisi voinut voitaa viisi maailmanmestaruutta. McLarenin jälkeen hän hieman sulki oviaan, sillä jos hän olisi ollut Mercedeksellä, hän olisi voittanut viisi maailmanmestaruutta, Berger arvioi.

Formula 1 -lähetykset ovat tästä kaudesta lähtien katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport -kanavilla. Viaplayn lähetykset kattavat kaikki F1 -harjoitukset, aika-ajot sekä varsinaiset kisalähetykset sekä runsaasti muuta oheisohjelmistoa.

F1-lähetysten lisäksi Elisa Viihde Viaplayssa nähdään myös kaikki 14 F2 -osakilpailuviikonloppua sekä kaikki F3 -osakilpailut sekä W Series -sarjan kilpailut. Kaikki kisat selostetaan suomeksi.