Yhdeksän joukkuetta eurocupeihin ensi kaudella Valioliigasta kuulostaa ensi alkuun mahdottomalta, mutta mikäli Valioliigan, Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja Konferenssiliigan pelit kulkevat brittien sävelin, voi tämäkin satu toteutua.

Katsotaanpa asiaa hieman tarkemmin. Mikäli Liverpool tai Manchester City voittaa Mestarien liigan, saa voittaja automaattisesti paikan ensi kauden Mestarien liigaan. Molemmat toki pääsisivät kisaan jo sarjasijoituksensa perusteella. Mestarien liigan voittaminen ei siis sinällään tuo lisäpaikkaa Englannille, vaan voittaja pääsee vuoden 2022-2023 kisaan ikään kuin ”tuplabuukkauksella”.

Neljä parasta seuraa Valioliigassa saavat siis automaattisesti Mestarien liigan paikan, mutta voittamalla Eurooppa-liigan, myös West Ham liittyy ensi kaudella ”Chämppärijengeihin.”

Porrasta alemmalla Leicesterillä on mahdollisuus samanlaiseen temppuun, eli voittamalla Konferenssiliigan, se nousee automaattisesti Eurooppa-liigaan tulevalle kaudelle.

Selkeyden vuoksi vielä kertaus mahdollisesta brittiunelmasta: Neljä parasta + West Ham Mestarien liigaan, sarjan viides ja kuudes Eurooppa-liigaan, Leicester voittaessaan Konferenssin Eurooppa-liigaan ja sarjan seitsemäs Konferenssiliigaan.

Skenaario sisältää vielä niin monta ”muttaa”, että menettämättä yöuniaan, tälle ei kannata liikaa arvoa antaa. Mielenkiintoinen mahdollisuus joka tapauksessa, ja osoitus siitä, että Valioliigajalkapallo taitaa ainakin määrässä dominoida tällä hetkellä eurooppalaista jalkapalloa.

Näet kaikki Valioliigan ratkaisuhetket viimeiseen vihellykseen saakka Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sportin kanavilla.