Pitkään ilman mestaruutta Liigassa pelannut HIFK on tosissaan. Joukkue haluaa selvästi katkaista pitkän kuivan kautensa, sillä joukkueen urheilutoimenjohto on urakoinut siirtomarkkinoilla.

Viime kauden nimekkäästä ryhmästä, etenkin hyökkääjistä, jäi valtaosa joukkueeseen ja uusia kasvoja on tullut Jori Lehterän johdolla useita. Epäilyksiä herättänyt puolustus alkaa myös olla mestaruustikissä: vaikka Sami Lepistö jätti kaukalot, Petteri Lindbohmin ja Luke Martinin signeeraukset kertovat siitä, että Nordiksella ollaan tosissaan. Etenkin Lindbohm tuo suurta johtajuutta takalinjoille. Kun muistetaan, että jo viime kaudelta rosterissa on Ilari Melartin kaltainen huippupakki, Johan Motinin kautta tulevaa varmuutta sekä Otto Salinin lahjakuutta, on myös pakisto kova. Tietysti myös Aron Kiviharjulta odotetaan todellista läpimurtoa.

Lindbohmin hankinta on kuitenkin se iso uutinen, jota fanit ovat odottaneet. Olympia- ja MM-kultaa voittanut pakki uhkuu itsekin intoa.

– Fiilis on ihan loistava. Pääsen hyppäämään mukaan huippujoukkueeseen jossa on todella hyvä meininki. Viime vuodet ovat olleet kiireisiä, ja viime keväänä ajatus kotona asumisesta kirkastui. Perhe-elämän sovittaminen aina uuteen osoitteeseen ja ympäristöön on haastavaa, sanoo Lindbohm HIFK:n verkkosivuilla.

Aika näyttää, onnistuuko Ville Peltosen kolmen vuoden projekti samalla tavalla kuin hänen oppi-isänsä Kari Jalosen. Jalonen kruunasi 2011 kolmantena vuotenaan HIFK:ssa mestaruusjuhliin, joukkueen kapteenina nimenomaan Peltonen. Tämän jälkeen kannu on kiertänyt Nordiksen ison huoneen.

Lähde: HIFK:n verkkosivut