Viaplay Talvi näyttää ainoana Suomessa kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut. Yhteensä kilpailuja nähdään 456 kappaletta.

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup käynnistyy Rukalta 24.11. ja päättyy Faluniin 17.3. Kauden merkittävimmäksi tapahtumaksi hiihdon maailmancupissa nousee Tour de Ski. Kiertue on katsottavissa kokonaisuudessaan ainoastaan Viaplayssa, sillä kolme ensimmäistä osakilpailua Toblachissa näkyvät palvelussa yksinoikeudella (30.12–1.1.). Kiertue jatkuu Toblachin jälkeen Davosissa ja huipentuu tuttuun tapaan Val di Fiemmessä Alpe Cermisin nousuun.

Viaplay Talven asiantuntijoina loistavat tälläkin kaudella Virpi Sarasvuo, Sami Jauhojärvi, Juho Mikkonen, Jari Mantila, Jaakko Tallus, Eero Ettala, Heikki Sorsa sekä Andreas Romar.

Ville Klinga nähdään Viaplay Talven lähetyksissä toimittajana ja juontajana läpi kauden

– Hiihdon maailmancup on tällä kaudella poikkeuksellisen arvokas kilpailusarja. Kaikki huippuhiihtäjät panostavat täysillä maailmancupiin, koska tällä kaudella kisakalenterissa ei ole arvokisoja. Osa urheilijoista tavoittelee cupin kärkisijoja, ja toiset hakevat menestystä yksittäisistä kilpailuista, sanoo hiihdon asiantuntija Sami Jauhojärvi Viaplayn tiedotteessa.

Ennen Touria Viaplay näyttää yksinoikeudella joulukuun maailmancupit Östersundissa ja Trondheimissa, joista jälkimmäinen toimii samalla seuraavien MM-hiihtojen esikisana. Maailmancupin kisoja hiihdetään pitkästä aikaa myös Pohjois-Amerikassa. Helmikuun Canmoren ja Minneapolisin kisat näkyvät yksinoikeudella Viaplayssa. Yksi kauden odotetuimmista kisaviikonlopuista on vuorossa maaliskuussa Oslossa. Legendaarisella Holmenkollenilla hiihdetään maailmancupin ainoat 50 kilometrin kisat, jotka näkyvät vain Viaplayssa. Iivo Niskasen kauden suurimpana yksittäisenä tavoitteena on ottaa uran ensimmäinen Holmenkollenin voitto.

– Viaplay välittää kotisohville kisatapahtumat sekä suomalaisten tunnelmat kauden jokaisesta kilpailusta. Studiolähetyksissämme pureudumme tiukasti ajankohtaisiin puheenaiheisiin ja tarjoamme syväluotaavia analyysejä kovemmillekin hiihtofaneille. Hienoa saada tuttuun tekijätiimiin lisää kokemusta ja pitkien matkojen hiihtovoimaa, kun Ville Klinga täydentää toimittajakaartin, kertoo Viaplay Talven tuottaja Suvi Hakkarainen

Viaplay Talven kausi alkaa kuitenkin jo kauan ennen maastohiihtokisojen starttia. Kauden ensimmäisenä maailmancup-viikonloppuna nähdään freeskin ja lumilautailun Big Air –kisat Churista (20.–21.10.). Nämäkin kisat Viaplay näyttää yksinoikeudella.

Viaplayn tärkeimmät yksinoikeuskisat muista lajeista:
– Freeskin ja lumilautailun Big Air –kisat Churissa 20.–21.10.
– Lentomäen MM-kisat Kulmissa 25.–28.1.
– Kaikki mc-kauden lentomäkikisat (Oberstdorf, Vikersund, Planica)
– Mäkihypyn ja yhdistetyn MM-esikisat Trondheimissa 13.–17.3.
– Lumilautailun arvostetut Laaxin osakilpailut 20.1.
– Alppihiihdon Alta Badian 17.–18.12. ja Adelbodenin 6.–7.1. kisat

Maailmancup-kisojen lisäksi Viaplay Talveen sisältyy 32 kotimaan kilpailua (hiihdon Suomen cupit ja SM-kisat sekä mäkihypyn ja yhdistetyn SM-kisat). Viaplay Talven kausi päättyy 6.–7.4. Rovaniemellä hiihdon Suomen cupiin. Yhteensä luvassa on massiiviset 456 kilpailua ja 623 lähetystä, joista 602 suomeksi selostettuna.

Viaplay Talvi –tiimissä tälläkin kaudella luvassa tähtiä, taitoa ja tunnetta

Viaplay Talvi -lähetykset tuovat kotisohville tähtiä niin laduilta ja rinteiltä kuin studion lämmöstä. 

Asiantuntijoina ja selostajina lähetyksissä nähdään jo entuudestaan tuttuja valtakunnan ykkösnimiä kuten suosikkiselostaja Jussi Eskola, olympiavoittaja Sami Jauhojärvi, maailmanmestari ja maailmancupin voittaja Virpi Sarasvuo ja Kerttu Niskasen valmentaja Juho Mikkonen.

Lumilautailun selostaja- ja asiantuntijakaksikkona jatkavat lajilegendat Eero Ettala ja Heikki Sorsa. Alppihiihtolähetykset selostaa Jouni Pellinen, joka saa vauhtilajeissa asiantuntijakseen Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän syöksylaskijan Andreas Romarin. Yhdistetyn ja mäkihypyn selostajana jatkaa Mikko Reitti, ja asiantuntijoina lähetyksissä ovat olympiavoittajat Jari Mantila ja Jaakko Tallus. Viaplay Talven selostajina kauden aikana toimivat myös Niki Juusela, Ville Kinaret, Casper Pitkänen, Julius Vauhkonen sekä Micky Westerlund.

Viaplay Talvi -lähetysten studiolähetyksiä luotsaavat Suvi Hakkarainen ja Ville Klinga. Kisapaikoilta tunnelmia välittävät toimittajat Klingan ja Hakkaraisen lisäksi Teemu Virtanen ja Pauliina Pitkänen.

Kaikki kisatapahtumat ovat katsottavissa suorana Viaplayssa ja valtaosa kilpailuista myös V sport –kanavilla.

Lähde: Viaplayn tiedote