Toronto Maple Leafsin ”duunaripelaaja”, venäläinen Nikolai Kulemin, osallistuu olympialaisiin ensimmäisen kertaa. Paikka ei voisi olla yhtään suurempi kuin kotikisanäyttämö Sotshissa on.

Kuinka paljon odotat kisoja?

– Sitä ei tapahdu montaa kertaa uralla, että pääsee edustamaan maataan olympialaisissa ja etenkin kotimaassa. Se tulee olemaan iso tapahtuma minulle, sillä tämä ensimmäinen kerta, kun pääsen edustamaan maatani olympialaisissa ja odotan kisoja suurella innolla, Kulemin kertoo Arvokisat.comille.

Kuinka paljon Venäjällä puhutaan kisoista ja odotetaan niiden alkua?

– Vanhempani ja vaimoni vanhemmat asuvat siellä edelleen, ja minulla on paljon ystäviä ”kotona”. Olen heidän kauttaan kuullut, että kisakuume on noussut tasaisesti. Mutta tosin ihmiset puhuivat kisoista jo vuosi sitten paljon ja odottivat niitä kuumeisesti.

Venäläiset turvallisuusjoukot pidättivät tammikuussa jokusen terroristin, joiden sanottiin olleen suunnittelemassa iskua Sotshiin. Kuinka huolestunut olet mahdollisesta terrorismiuhasta kisojen aikana?

– Terrorismia tapahtuu joka puolella, eikä sitä ole rajattu ainoastaan Venäjälle. Terrorismia on vaikea kitkeä täysin pois, mutta olen vakuuttunut siitä, että Sotshissa on kisojen aikana runsaasti turvallisuusjoukkoja paikanpäällä auttamassa järjestyksen ylläpidossa.

Häiritseekö se sinua lainkaan?

– Minua se ei häiritse lainkaan. Kisoissa tulee olemaan tosi paljon turvamiehiä, enkä usko, että siellä tulee tapahtumaan mitään. Jokainen urheilija sekä fani tulee tuntemaan olonsa olympialaisissa turvalliseksi.

Kuinka huolestunut olet terrori-iskun mahdollisuudesta kisojen aikana?

– En ajattele sitä sen enempää, koska luotan Venäjän kykyyn järjestää turvalliset kisat. Sitä ei voi ajatella, koska siitä tulisi häiriötekijä kisoihin valmistumiselle.

Onko jääkiekko Venäjän suosituin urheilulaji?

– Jääkiekko on todella suosittua Venäjällä, ja kaikki odottavat turnausta. Uskoisin, että jääkiekko tulee Venäjällä olemaan olympialaisten eniten seurattu laji.

Kuinka suuret paineet ovat Venäjän menestykselle jääkiekossa?

– Meidän täytyy olla siellä valmiita ja ymmärtää, kuinka paljon se merkitsee kansalaisillemme. Meidän on annettava parhaamme joka pelissä ja sitä kautta tehtävä fanimme onnellisiksi.