Porsche GT3 Cup Challenge Finland sarja käynnistyi lauantaina 28. toukokuuta Hämeenlinnan Ahveniston radalla. Sää ei juuri draamaa kaikkien onneksi tarjonnut, mutta radalla tapahtumia riitti.

Sarjan konseptiin kuuluu kahden kilpailulähdön ajaminen aina yhtä osakilpailua kohti. Ensimmäinen kilpailu oli tiukka ja tasaväkinen varsinkin kärjen osalta loppuun asti.

Virolainen, Est1Race-tiimin Raimo Kulli lähti ensimmäiseen kilpailuun paalupaikalta ja voitti kuin voittikin lähdön loppujen lopuksi. Ilmaiseksi voitto ei todellakaan tullut, sillä Johan Westergård hiillosti Kullia aivan loppumetreille saakka.

Kullin kilpailu sisälsi paljon haasteita, mutta voitto lämmitti mieltä.

– Aika hankala kisa oli, Johan Westergård hiillosti kovaa. Tein siinä vielä jarruvirheen, mutta onneksi Westergård ei päässyt ohi. Muutenkin jarruttelin autolla vähän liikaa ja lukitsin renkaita. Sen jälkeen auto täristi aika rajusti ja se häiritsi ajamista. Tällä radalla on kuitenkin aika vähän ohituspaikkoja, joten sain pidettyä kärkipaikan. Upea aloitus kaudelle, Kulli hehkutti tiedotteessa.

Ensimmäisessä lähdössä toiseksi ajoi siis Wasa GT3 Racingin Johan Westergård ja kolmanneksi saman tiimin Tom Nylund.

Toisessa lähdössä nähtiin sitten heti lähdössä draamaa oikein roppakaupalla. Ensimmäiseen mutkassa kolaroivat niin Raimo Kulli, Johan Westergård kuin Tom Nylundkin. Kulli pääsi rytäkän jälkeen jatkamaan, mutta vaasalaiset joutuivat keskeyttämään.

Toisesta lähdöstä muotoutuikin kolarin jälkeen Relaa Racing -tiimin näytös, kun Emil Westman ajoi ykköseksi ja tallikaveri Raimo Niemi säesti toisella sijalla. Sarjan junioriohjelmassa ajava 19-vuotias Westman oli yhtä hymyä kilpailun jälkeen.

– Ollaan oltu vähän vaikeuksissa säätöjen kanssa, joten tämä voitto tuntuu erittäin hyvältä. Onneksi pääsin siitä alun rytäkästä puhtaasti läpi. Niinhän sitä sanotaan, että kisaa ei voiteta ensimmäisessä mutkassa, mutta minulle taisi juuri käydä niin, Westman iloitsi.

Relaa Racingin jälkeen kolmanneksi toisessa lähdössä ajoi Raimo Kulli.

Virolaisen suomalaisittain persoonallinen sukunimi herätti luonnollisesti huomiota. Mutta kuten jopa oikeus- ja työministeri Jari Lindström totesi Twitterissä, että ei nimi miestä pahenna.

Porsche GT3 Cup Challenge jatkuu kauden toisella osakilpailulla Jurvan Botniaringillä 18.6.2016.

Lähde: Porsche GT3 Cup Challengen tiedote