Jalkapallon MM-lopputurnaus Venäjällä on ollut viime viikot kovan poliittisen väännön kohteena, mutta ainoat ongelmat eivät tule tästä suunnasta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että vaaditaan pieni ihme, jotta Samarassa voidaan pelata suunnitellusti Costa Rican ja Serbian välinen ottelu 17. kesäkuuta.

Samaran stadionille suunniteltiin lasikattoa, jonka hinta oli lähes tähtitieteellinen ja monien mutkien, lakkojen ja täiden viivästymisten jälkeen se on päätetty korvata yksinkertaisemmalla teräsrakenteella. Ongelmana tällä hetkellä on se, että keskeneräisten rakennustöiden lisäksi stadionilla ei ole pääasiaa – kenttää.

Talvi on tuonut vielä omat viivästyksensä ja vaikka Samara sai erityisluvan hankkia stadionin nurmi kasvatettuna Saksasta, tällä hetkellä vain itse nurmi on valmiina. Kentän pohjatöitä ei kuitenkaan ole päästy tekemään ja nurmi odottelee edelleen Saksassa kuljetusta Samaraan ja mahdollisesti joskus asentamistaankin.

Ensimmäinen tositesti stadionilla on määrä tehdä 28. huhtikuuta ja vaikka Venäjän jalkapalloliitto pitää perjantaisen ilmoituksensa mukaan yhä päivämäärästä kiinni, epäilykset ovat yhä kovaäänisempiä.

– Töitä on tehtävänä valtava määrä. Odotamme ilman muuta enemmän edistystä kuin nyt on nähty, FIFA:n kilpailujohtaja Colin Smith sanoi jo reilu viikko sitten stadiontarkastuksen yhteydessä AS:n mukaan.

– Meillä ei ole kenttää ja joudumme odottamaan lämpimämpää säätä, jotta se saadaan asennettua.

Stadionin oli alun perin määrä olla kokonaan valmis jo joulukuussa, mutta määräaikaa on siirretty jo useampaan otteeseen.