Lauantaina Valioliigassa nähtiin jälleen likimain naurettava esimerkki siitä mihin videotuomarointi voi pahimmillaan johtaa Leedsin hyökkääjän Patrick Bamfordin maalin tultua hylättyä paitsiona.

Tilanne oli täysin normaalin näköinen. Bamford oli vastustajan rangaistusalueen tuntumassa selkeästi poissa paitsiosta ja nosti kätensä osoittaakseen Mateusz Klichille mihin halusi syötön. Klichin syöttö tuli nappiin ja Bamford pisti pallon verkkoon ja sitten peliin puuttui VAR.

Videotuomion perusteella tilanteesta tuomittiin paitsio Bamfordin ojennetun käden oltua ”paitsioasemassa”, vaikka mies itse syöttöhetkellä oli täysin selkeästi puolustuslinjan oikealla puolella. Ratkaisu ei saanut ymmärryksen hiventäkään asiantuntijoilta.

– Tämä on pahinta mitä olen nähnyt. Pahinta koko jalkapallon historiassa, BT Sportin kommentaattori ja entinen pelaajalegenda Robbie Savage puhkui.

– Naurettavaa. Todellakin inhottaa tapa, jolla sitä [VARIia] käytetään, puhisi puolestaan Gary Lineker BBC:n Match of the Dayssa.

Leeds hävisi ottelun Crystal Palacelle 1-4. Bamfordin maali olisi siinä tilanteessa tasoittanut ottelun 1-1:een.

Valioliigan otteluita voit seurata suorina lähetyksinä V Sportilta ja Viaplaylta.