Jari Litmanen muistelee Unibetin ”Kuninkaan puhe” -podcastin neljännessä osassa Liverpool-aikojaan. Kun hän pääsi kentälle, tapahtui paljon hyviä asioita. Hyvät ottelutkaan eivät kuitenkaan taanneet vakiopaikkaa avauksessa tai edes pelaavassa kokoonpanossa.

– Vanha englantilainen sanonta menee, että: ”Älä koskaan vaihda voittavaa joukkuetta.” Tuona vuonna se tunnettiin kuitenkin Liverpoolin pukukopissa muodossa ”Älä koskaan vaihda voittavaa joukkuetta – paitsi Jari Litmanen”, Litmanen kertoo podcastissa.

Litmanen kertoo ”Kuninkaan puhe” -podcastissa esimerkkejä asemastaan Anfieldilla. Yksi näistä on Chelsea-ottelusta, jonka Liverpoolin piti voittaa.

– 1–1-tilanteessa, viisi minuuttia ennen loppua valmentaja Phil Thompson otti minut sitten kentälle, ja sanoi että: ”Koita kääntää ottelu.” Siinä tuli vähän vastareaktiota, että: ”Jos sä noin ajattelet, niin olisit nyt antanut mulle edes 10 minuuttia”, Litmanen muistelee.

– Olin sitten mukana hyökkäyksessä, josta teimme 2–1-voittomaalin. Mutta sekin herätti lähinnä ristiriitaisia tunteita. Että kai mä tällä pelasin itselleni taas yhden viisiminuuttisen johonkin rakoon, mutta samalla todistin valmennukselle, että hyvin tehty vaihto, ja Jari kannattaakin ottaa kentälle vasta lopussa, arvioi Litmanen.

Joistain karuista muistoista huolimatta Litmanen on edelleen hyvissä väleissä Liverpoolin ja eri sikäläisten henkilöiden kanssa. Ja hän on yhä Liverpool-fani.

– Meillä oli silloin kasassa todella kova ryhmä, ja vaihtopenkkikin täynnä maajoukkuemiehiä. Valmennus tekee aina oman näkemyksensä mukaan parhaat ratkaisut. Itse niitä ratkaisuja välillä ihmetteli, mutta sellaista huippujalkapallo vain välillä on. Kyllä mä olen edelleen Liverpool-fani, ja erittäin hyvissä väleissä sen aikaisen valmennuksen, pelaajien sekä fanien kanssa.

Ensi viikonloppuna voi seurata Viasat jalkapallo -kanavalta Valioliigan retro-otteluissa useitakin suomalaisittain mielenkiintoisia pelejä. Yksi näistä otteluista on Liverpool-Middlesbrough, jossa Litmanen pelaa erinomaisesti täydet peliminuutit.