Suunnitelmat Englannin Valioliigan kauden jatkosta ovat näillä näkymin valmistumassa vielä ennen kuun vaihdetta. Askeleita kohti kauden jatkamista on otettu jo maanantaina.

Kolme Valioliigaseuraa eli Arsenal, Brighton ja West Ham avasivat harjoituskenttänsä pelaajille maanantaina, joskin toistaiseksi vain yksilöllistä harjoittelua varten. Askel oli kuitenkin yksi eteenpäin ja suunnitelmat tähtäävät tällä hetkellä otteluiden jatkumiseen 8. kesäkuuta, mikä vaatisi paluuta joukkueharjoituksiin 18. toukokuuta mennessä.

Valioliigaseurat kokoontuvat vapunaattona perjantaina keskustelemaan vaihtoehdoista kauden jatkamisen suhteen. Ison-Britannian kulttuuriministeri Oliver Dowden on tiiviisti mukana neuvotteluissa.

– Olen itse käynyt keskusteluita Valioliigan kanssa tähtäimessä saada jalkapalloilu käyntiin niin pian kuin mahdollista tukeaksemme koko jalkapalloyhteisöä, Dowden sanoi BBC Sportin mukaan parlamentin kuulemisessa.

– Toki kaikki tällaiset liikkeet täytyy tehdä linjassa yleisten terveysmääräysten kanssa.

Keskusteluissa tullaan käymään läpi myös mahdollisuutta pelata otteluita vain tietyillä stadioneilla ja myös siitä rajoitetaanko stadionien määrää ja ottelut pelattaisiin puolueettomilla areenoilla.