VPS:n kokenut luottovahti Henri Sillanpää toivoo HJK:n voittoa Suomen Cupin finaalissa FC Interiä vastaan, jotta vaasalaiset pääsisivät Euroopan kentille ensi kaudella. Joukkue tyytyy kuitenkin kohtaloonsa, mikäli turkulaiset nappaavat voiton.

– Uskon, että Vaasassa seurataan finaalia harvinaisen paljon. HJK:n avulla tulee takaportti, mutta se on myös Interin käsissä. Europelit olisi iso juttu meidän seuralle, mutta meidän meidän ei kannata sitä nyt murehtia, koska emme mahda sille itse nyt mitään.

– Mikäli Inter voittaa, niin se on ansainnut paikkansa Euroopassa.

VPS pääsi tällä kaudella nauttimaan europelien huumasta, mutta noutaja tuli heti. Sillanpäätä kismitti pelata peli evakossa Valkeakoskella.

– Istuin sen pelin 20%:n kunnossa penkillä. Se oli imago-tappio Vaasalle, kun pelasimme muualla. Vaasassa olisi hyvät edellytykset jalkapallolle, mutta puitteita ei ole vieläkään saatu kuntoon. Sitten kun stadion on kunnostettu olemme maan kärkitasoa resulsseissamme.

Sillanpäätä tyydyttää joukkueen sijoitus sarjassa ja omaan kauteensakin hän oli loukkaantumisista huolimatta tyytyväinen.

– TOP4 sijoitus on aina hyvä. Meidän pitää vakiinnuttaa paikkamme kuuden parhaan joukossa.

– Kauteni alkoi tosi hyvin, mutta sitten loukkaannuin kolmeksi kuukaudeksi. Silloin henkireikänäni toimi valmennustoimet junnujen parissa. Siinä mielessä omiin esityksiini voin olla tyytyväinen, koska hävisimme vain kolme peliä ollessani maalissa ja omissa ei kolissut. Yritän kammeta itseni ensi kaudella takaisin maajoukkueeseen, sillä uskon, että tasoni ja motivaationi riittää siihen.