USA varmisti alkulohkon kolmannen sijan ja on tiukasti kiinni kakkossijassakin kaadettuaan lohkovaiheen päätösottelussaan tiistaina Saksan 5-4.

Maalittoman avauserän jälkeen alkoi tapahtua. Toisessa erässä taottiin vajaassa 15 minuutissa peräti kuusi maalia ja kaava oli sama: USA meni ensin johtoon ja perään Saksa tasoitti.

Kolmannen erän alkuun USA tuli vahvasti ja painoi pelin osin ylivoiman avulla Saksan maalille. Johnny Gaudreau iski USA:n jälleen johtoon ja reilu neljä minuuttia ennen päätössummeria Justin Abdelkader niittasi lukemiksi 3-5.

Saksa tuli vielä kuitenkin ylivoimalla ja ilman maalivahtia pelaten Tobias Riederin osumalla maalin päähän, kun pelaamatta oli kaksi minuuttia. Enempiä osumia ei kuitenkaan nähty ja näin USA vei täydet pisteet.

USA nousi 14 pisteeseen ja vie lohkon kakkossijan ellei Valko-Venäjä iltaottelussa voita Venäjää varsinaisella peliajalla.