NHL-kauden 1997-98 yksi jännityskohteista oli siinä, milloin legendaarinen Jari Kurri saavuttaa maagisen 600:n tehdyn NHL-maalin rajan. Kurri pelasi uransa loppuvuosia ja seurana oli Colorado. Coloradossa Kurrin rooli oli enemmän puolustava, mutta tästä huolimatta verkon odotettiin heiluvan aika ajoin. Maalitili karttui kuitenkin tuskastuttavan hitaasti, ainakin suomalaisfanien silmissä.

Lopulta niin Kurri kuin fanit saivat, mitä halusivat. Joulun aatonaattona Colorado kohtasi Los Angelesin ja ottelun avausmaalin teki Kurri. Syötön maaliin antoi Aleksei Gusarov. Kurri ohjasi kauniisti venäläisen syötön maaliin ja jääkiekkohistoriaa oli syntynyt. Tuolla osumalla Jari Kurri liittyi tuossa vaiheessa hyvin harvinaiseen kerhoon: hänestä tuli kahdeksas pelaaja, joka oli urallaan tehnyt 600 NHL-maalia – ja ensimmäinen eurooppalainen kiekkoilija.

– Oli helpotus, kun maali tuli. Oli hankalaa saada maali tehdyksi, mutta Gusarov teki loistavan esityön, Kurri kertoi ottelun jälkeen.

– Tämä kiekko menee joululahjoihin. Muista lahjoista ei niin väliä. Tämä oli paras lahja, jonka voin saada.

Maali jäi Kurrin uskomattoman NHL-uran toiseksi viimeiseksi. Lopulliseksi saldoksi kirjautui maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa 601 maalia ja 797 syöttöä eli mahtavat 1398 tehopistettä. Kun tähän lisätään pudotuspeleissä tehdyt 106 maalia ja 127 syöttöä eli 233 pistettä, voidaan puhua perustellusti yhdestä kaikkien aikojen NHL-pelaajasta.

Historiallinen maali on nähtävillä maanantaina Viasat jääkiekko -kanavalla, kun kanava näyttää klassikko-ottelun Colorado-Los Angeles.