Triplahaaveet säpäleiksi, sensaatio! – ”Olimme rohkeita”

© Kuva: Getty Images

Yksi viime vuosien suurimmista jalkapallosensaatioista nähtiin keskiviikkona Saksan DFB-cupissa. Tämän hetken hallitseva mestari lähes jokaisessa kilpailussa, Bayern München, putosi cupista jatkosta Holstein Kielin käsittelyssä.

Se, että toiseksi ylimmän sarjatason joukkue pudottaa ylimmän sarjatason joukkueita, ei ole cupeissa harvinaista. Mutta se, että Bayern olisi joukkue, joka liukastuu banaaninkuoreen, on todellinen harvinaisuus. Samalla joukkueen haaveet triplamestaruudesta menivät kiville – toisaalta DFB-cupille tämä oli parasta, mitä voi tapahtua: nyt muillakin on mahdollisuus cup-mestaruuteen.

V sportin ja Elisa viihde Viaplayn katsojat näkivät huikean ottelun. Lunta tuli vaakasuoraan, tuuli oli kova ja olosuhteet muutenkin karut Holstein Kielin, luonnollisesti tyhjällä, kotistadionilla. Bayern pelasi aloitti nimekkäällä joukkueella, joskin esimerkiksi Robert Lewandowski aloitti penkillä. Bayern oli jo jatkopaikassa kiinni, mutta Holstein Kiel tuli rinnalle ottelun viidennellä lisäaikaminuutilla, kun Hauke Wahl tasoitti ottelun epäonnistuneella puskulla – epäonnistuneella siksi, että hän ei osunut palloon päällään vaan selällään!

Jatkoaika oli totaalista yhtä maalia, mutta Holstein Kiel kesti uhrautuvan puolustamisen kautta. Lopussa useampikin kotijoukkueen pelaaja nilkutteli suojaamaan omaa maaliaan, joka onnella ja uhrautumisella kesti esimerkiksi vaihdosta kentälle tulleen Lewandowskin yritykset.

Rangaistuspotkut ratkaisivat. Tuuli oli tuossa vaiheessa jo niin kova, että useampikin pelaaja joutui asettelemaan palloa pilkulle uudemman kerran tuulen siirrettyä sitä. Kaikki viisi ensimmäistä laukojaa molemmilta onnistuivat ja ratkaisu syntyi kuudensissa vetäjissä. Bayernin Marco Roca epäonnistui ja Kielin Fin Bertels ei. Manuel Neuer ja Bayern oli löyty.

– Tällaista ei tapahdu joka päivä, ja tulemme muistamaan tämän pitkään. Puolustimme järkevästi ja olimme rohkeita, Holstein Kielin päävalmentaja Ole Werner iloitsi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.