Ruotsalaista koripalloa kohtasi suuri suru heti uuden vuoden alkajaisiksi. Djurgårdenin tähtipelaaja Dee Ayuba menehtyi vain 31 vuoden iässä.

Ayuba oli viettämässä uuden vuoden lomaansa Luxemburgissa vaimonsa kanssa, kun hän uuden vuoden aattona joutui hakeutumaan sairaalaan sydänoireiden takia. Eikä koskaan enää sieltä omin jaloin poistunut.

– Kaikki ovat yhtä shokissa, Djurgårdenin seurajohtaja Goran Popov kuvaili Aftonbladetille, kun uutinen Ayuban menehtymisestä sydänpysähdyksen seurauksena saavutti Tukholman.

Britti Ayuba tuli Ruotsiin ensi kerran jo vuonna 2007 ja on voittanut kaksi maan mestaruutta Norrköping Dolphinsin riveissä.

– Hän kuolemansa on traaginen menetys kaikille meille, joilla oli etuoikeus saada hänet ystäväkseen ja joukkuekaverikseen. Muistamme Deen pelaajana, jolla oli menestyksen palo ja joka taisteli kentällä, mutta myös hienona ja muut huomioivana perheenisänä, Popov sanoi.

Djurgårdenin joukkue kokoontui kriisikokoukseen tapahtuneen jälkeen. Joukkueen seuraava ottelu on 14.1., mutta näillä näkymin se siirretään myöhempään ajankohtaan.