Lauantain toinenkin CHL:n ”suomalaispeli” päättyi suomalaisittain mollivoittoisesti. KalPa taipui iltapäivällä Skellefteålle, ja HC Lugano haki 3-1-revanssin Tampereen Hakametsästä. Tappara oli ollut täsmälleen samoin numeroin parempi sveitsiläisten kotihallissa aiemmin tällä viikolla.

Lugano osoitti heti kättelyssä maalinteon merkityksen: sveitsiläiset pääsivät hyökkäämään vajaan neljän minuutin aikana käytännössä kaksi kertaa, ja verkko heilui molemmilla yrityksillä. Ensin Alessio Bertaggia ajassa 1.58 ja Damien Brunner vajaat kaksi minuuttia myöhemmin.

Tappara ei sekään aikaillut kavennuksen kanssa. Valtteri Kemiläinen laittoi ranteet lukkoon ja laukoi 1-2 Pekka Saravon ja Jan-Mikael Järvisen esityöstä ajassa 8.30.

Maalijuhlat kuitenkin tyrehtyivät siihen, vaikka Tappara pääsi kokeilemaan kahden miehen ylivoimaa avauserän päätteeksi.

– Maalien muodossa hankala alku tietysti. Torjunnat 1-10, maalit 0-2. Maalintekopeli tämä on, ja siihen meidän täytyy kiinnittää huomiota. Ja tietysti pitää pyrkiä ehkäisemään vastustajan huipputontteja, tuumi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola CHL:n tiedotteessa.

Toisessa erässä joukkueet painelivat päädystä toiseen, eikä kumpikaan tahtonut saada pelistä kunnon otetta. Lugano kuitenkin iski jälleen: puolustaja Julien Vauclair sivalsi loppunumeroiksi jääneet 1-3 ajassa 34.35.

– Kyllä meiltä kokonaisuutena jäi tänään viimeiset metrit piippuun vastustajan maalin edessä. Alun jälkeen pystyttiin riittävästi luomaan paikkoja, mutta laukausmäärät ja maalineduspelaaminen hyökkäyksessä ei ollut riittävällä tasolla, totesi Tapola.

Teemu Lassila torjui lauantaina 18 kertaa ja toisessa päässä kollega Elvis Merzlikins 28 kertaa.

Tapparan jatkopaikka kolmen joukkueen lohkosta jää alkulohkojen viimeisen pelipäivän varaan. Tuolloin tamperelaisten on voitettava Tampereella Adler Mannheim elätelläkseen jatkotoiveita. Saksassa Adler oli vahvempi 4-1.