Tässä sivustomme ennakkoarvio siitä, kenestä kruunataan tämän MM-turnauksen maalikuningas. Tämän arvion toteutumista tullaa seuraamaan kisojen edetessä.

1. Leo Messi, Argentiina

Tämä ennakkoarvio on tylsin mahdollinen, mutta samalla kaikkein todennäköisin. Messin liigakaudesta FC Barcelonassa puhutaan vaisuna, kun hän kärsi jonkin verran loukkaantumisista, eikä pyssyttänyt joka ottelussa satumaisia maalilukemia.

On kuitenkin hyvä muistaa, että Messi teki kuitenkin 28 La Liga -osumaa ja on edelleen maailman paras pelaaja. Argentiina on lisäksi yksi kisojen suurimmista suosikeista, ja kisoissa pitkälle meneminenhän on yksi maalikuninkuuden edellytyksistä.

2. Diego Costa, Espanja

Atletico Madridin kolossi on vallannut Espanjan maajoukkueen ykköskärjen paikan David Villalta ja Fernando Torresilta.

Paljon toki riippuu siitä, miten Costa on toipunut jalkavaivoistaa ja siitä, ryhmittääkö päävalmentaja Vicente del Bosque joukkueen kentälle niin, että kokoonpanosta löytyy selkeä hyökkääjä. Tuo hyökkääjä on Costa.

3. Gonzalo Higuain, Argentiina

Olisiko Higuain samalla listan Musta Hevonen? Messi ja Sergio Agüero keräävät suurimman huomion, mutta Higuain pelannee Argentiinan keskushyökkääjänä, mikä avaa hänelle ovet lukuisiin maalipaikkoihin.

Higuain iski Napolille päättyneellä kaudella 17 Serie A -maalia.

4. Luis Suarez, Uruguay

Suarez harjoitteli tiistaina niin, että pystyi juoksemaan täysipainoisesti polvileikkauksensa jäljiltä. Vielä ei tiedetä, pystyykö hän pelaamaan heti avausottelussa, mutta jos pystyy, voi häneltä odottaa osumia heti.

Vastushan on ennakkoon arvioiden lohkon kevyin, eli Costa Rica ja juuri heikoimpia joukkueita vastaanhan Suarez oli murhaavan tehokas Liverpoolin paidassa Valioliigassa.

5. Mario Balotelli, Italia

Se, että nostamme tälle listalle pelaajan sekä Uruguaysta että Italiasta, sisältää piiloviestin siitä, että Englannin voi odottaa jäävän alkulohkoon.

Balotellia ei huimaa mikään tilanne eikä ottelu. Hän on Italian ehdottomasti vaarallisin hyökkääjä ja hän uskaltaa hakea maaleja lähes tilanteesta kuin tilanteesta.

Balotellin puolesta puhuu myös se, että Italia on perinteisesti ollut erittäin hyvä turnausjoukkue, eli Azzurrin voi odottaa menevän pitkälle.