Espanjan Segunda B:ssa taistelu putoamista vastaan on yhtä kovaa kuin missä tahansa sarjassa, mutta ainakin Fair Play –henki elää samalla vahvana.

Espanjan vanhin jalkapalloseura Recreativo Huelva oli jo kauden alla suurissa taloudellisissa vaikeuksissa ja joukkuetta on uhannut paitsi pudottaminen alemmalle tasolle myös toiminnan ajaminen kokonaan alas. Joukkue kuitenkin taistelee edelleen sarjapaikastaan Segunda B:n lohkossa 4.

Samassa putoamistaistelussa on mukana myös toinen Recreativon tavoin ylemmiltäkin sarjatasoilta tuttu Extremadura, joka isännöi Recreativoa viikonloppuna ja on ojentanut harvinaisen auttavan käden kuilun partaalla olevalle kovalle kilpailijalleen.

Sen sijaan että Extremadura helpottaisi omaa taisteluaan sarjapaikastaan toivomalla yhden kilpailijan putoamista pelistä, seura on ilmoittanut lahjoittavansa puolet viikonlopun ottelun pääsylipputuloista Recreativolle. Ilmoituksen jälkeen ”Recren” kannattajat ovat AS:n mukaan matkaamassa joukoin otteluun ja 11 500 katsojaa vetävä Francisco de la Hera saattaa jopa täyttyä, mikä merkitsisi todella tuntuvaa lisää Recreativon kassaan.

Tämä myös näkyy Recreativon kiitoksissa seuran virallisella Twitter-tilillä.

RC Recreativo de Huelva

@recreoficial
Un millón de #GRACIAS a nuestros amigos del @EXT_UD Además del gesto de la donación, sus peñas homenajearán a @JesusVazquezVD. Sin palabras.