Tim Sparvin aikakausi Midtjyllandissa päättyy sunnuntaina. Kuuden vuoden taival on ohi – samalla erkanevat Sparvin tiet myös seuran omistajan Matthew Benhamin kanssa. Verkkokasinobisneksessä omaisuutensa tehnyt Benham tunnetaan vielä paremmin Brentfordin omistajana ja henkilönä, joka on vienyt Brentfordin Valioliigan kynnykselle.

– Matthew Benham tuli samaan aikaan sisään kuin minä FC Midtjyllandiin. Olin aikoinani ensimmäinen pelaaja, jonka hän hankki Midtjyllandille. Siinä on aika hauska sattuma, Sparv kertoi Week of Football -podcastissa.

– Brentford on seura, jota seuraan tosi paljon, koska meillä on tällainen yhteinen linkki. Brentford on hieno joukkue. Niillä ei ole lähellekään isoin budjetti Championshipissa, mutta ne löytää sellaisia pelaajia, joita muut joukkueet eivät löydä halvemmalla hinnalla. Tanskalainen valmentaja. Se on hyvä juttu. Ne on rakentanut uuden stadikan Lontoossa. Aika hyvä ajankohta, jos ne pääsee Premier Leagueen.

Pääsy Valioliigaan on kolmen ottelun päässä. Sunnuntaina alkavat Championshipin play-off -ottelut noususta. Brentford pelaa vieraskentällä Swanseaa vastaan ja kolme päivää myöhemmin toisen osaottelun kotikentällä. Voittaja pelaa ”maailman rahakkaimmassa ottelussa” finaalin toisen otteluparin voittajaa vastaan. Toisessa otteluparissa ovat Cardiff ja Fulham. Finaali pelataan 4. elokuuta.

Tim Sparv kehuu Week of Footballin haastattelussa Brentfordin toimintamallia – ja toki samalla Midtjyllandin, koska molemmissa ovat samat perusperiaatteet voimassa.

– Ne keskittyy dataan ja statistiikkaan. Yrittää rakentaa sellaisen ympäristön, missä on vähän enemmän objektiivisuus arkipäivässä. Keskittyy just aika paljon erikoistilanteisiin enemmän kuin muut joukkueet. Yrittää tehdä asioita vähän eri tavalla kuin se seurat joilla on rahaa. Se on tosi moderni seura. Innovatiivisuus on avainsana heidän ympäristössään.

Ottelu Swansea-Brentford pelataan sunnuntaina kello 20.30. Ottelu näkyy Viaplayn palvelussa.