Vaikka jääkiekon Liigasta on pelattu vasta kolmannes, niin tällä kaudella on nähty jo kovempi laukaus kuin koko viime kauden aikana. Tuosta laukauksesta on vastannut KooKoon ruotsalaispuolustaja Alexander Ytterell.

Ytterell on laittanut kiekon liikkeelle Liigan tilastojen mukaan 165,1 kilometrin tuntinopeudella. Se päihittää niukasti Santeri Lukan viime kauden kovimman laukauksen, jonka nopeus oli 165,0 km/h.

– Laukaus on selkeästi yksi vahvuuksistani ja ase, jota pyrin käyttämään mahdollisimman usein. Se on asia, jonka eteen teen paljon töitä. Toivottavasti kiekko pomppisi vähän enemmän ja menisi maaliin useammin. Täytyy vain ladata ja antaa palaa, maaleitta vielä tämän kauden osalta oleva Ytterell kertoo Liigan sivuilla.

Toista kauttaan Suomen Liiga-jäillä pelaava Ytterell on petrannut viime kauden lukemiaan, sillä Tapparan paidassa hänelle mitattiin viime kaudella 153,3 km/h.

– Mitähän tuohon sanoisi? Tein punttisalilla kesällä kovasti töitä ja laitetaan kaikki henkilökohtaisen fysiikkavalmentajani piikkiin, niin hän tulee iloiseksi, ruotsalainen vitsailee.

Maalin asti Ytterellin lämärit eivät ole kuitenkaan vielä tietään löytäneet tällä kaudella.