Australian Cameron Smith juhli sunnuntaina päättynyttä British Openin Major-kilpailun voittoa. Voitosta käytiin huima taistelu.

Smith johti kilpailua kahden kierroksen jälkeen, mutta romahti kolmannella kierroksella ja näytti siltä, että hänen voittomahdollisuutensa olivat jo menneen. Hän pelasi päätöspäivän kuitenkin tulokseen 64 (-8) ja voitti kilpailun tuloksella -20.

Viimeisellä reiällä eaglen putannut Cameron Young nousi toiseksi lyönnin päässä Smithistä ja Rory McIlroy oli kolmas tuloksella -18.

Voittotaistelu huipentui päätösrei’ille. Smith upotti kovan par-putin 17 reiällä. Samaan aikaan McIlroyn birdie-putti 16 viheriöllä meni hieman ohi. Youngilla oli myös birdie-putti 17 reiällä, mutta se jäi aavistuksen lyhyeksi.

Päätösreiällä Young pisti vielä painetta Smithille upottamalla eaglen ja nousi tasoihin. Smith kuitenkin pisti muutaman metrin birdie-putin varmasti sisään. McIlroy viimeisen reiän avaus jäi lyhyeksi eikä hänellä ollut enää mahdollisuuksia nousta taistelemaan voitosta.

Major-voitto oli Smithille uran ensimmäinen.

V sport golf seuraa golfin parhaimpia kisoja suorana lähetyksenä läpi vuoden.