FC Hakan nykyinen valmentaja, urallaan vuosia Tottenhamissa pelannut Teemu Tainio, muisteli Lontoon vuosiaan Suplan Week of Football -podcastissa. Tainion aikaankin Spurs oli nimivahva joukkue, tähtiä riitti.

Yksi isoista nimistä oli hollantilainen suurpelaaja Edgar Davids. Maalitykki Robbie Keane toinen.

– Davids oli aivan uskomattoman kilpailuhenkinen kaveri. Ei ollut mikään ihme, että oli nyrkit pystyssä treeneissä välillä. Keane oli kapteenina Ledley Kingin kanssa sellainen huumorinpitäjä. Meillä oli aivan mahtava joukkuehenki siinä joukkueessa vaikka oli kuitenkin isoja nimiä, Tainio muisteli podcastissa.

– Silloinhan me alettiin nousemaan sinne kohti kärkikahinoita. Meillä oli tosi nimekäs joukkue, jos vertaa vaikka nyt, niin väittäisin, että sen ajan Tottenham oli nimekkäämpi, mikä niillä nyt on. Aikakausia on vaikea vertailla, mutta kun miettii, niin siellä on Harry Kanea ja muita seuran omia kasvatteja. Silloin meillä oli enemmän ostoporukka.

Teemu Tainio oli mukana voittamassa Tottenhamin edellistä pokaalia, Liigacupia. Sen jälkeen on ollut kuivempaa. Tämän kauden Valioliiga ei ole mennyt Spursilta suunnitelmien ja toiveiden mukaan: joukkueen sarjasijoitus on kahdeksas. Sijoitusta ja asemia Eurooppa-liiga -paikkaan voi parantaa keskiviikkona, kun Tottenham kohtaa vieraskentällä Newcastlen. Ottelu näkyy Viaplayn palvelussa kolmen muun Valioliigakamppailun ohella.