KooKoo on tehnyt yhden kevään ja kesän siirtomarkkinoiden mielenkiintoisimmista hankinnoista. Jokereista siirtyvästä Ahti Oksasesta odotetaan kovaa maalintekijää ensi kaudella.

– Kyllä se on tarkoitus. Hän omaa erittäin hyvän laukauksen ja röyhkeyttä maalin edessä ja on hyvä pysymään kiekossa ja suojaamaan. Hänet on hankittu meille siihen rooliin. Hän haluaa ottaa seuraavan askeleen urallaan. Toivotaan, että pystymme auttamaan Ahtia hänen tavoitteissaan, sanoo päävalmentaja Jussi Ahokas Liiga-podcastissa.

Oksanen on jo 27-vuotias, mutta pelannut vasta kaksi kautta Liigaa. Hän siirtyi 19-vuotiaana Pohjois-Amerikan yliopistosarjaan. Neljä yliopistokautta saivat jatkoa vielä yhden AHL:ssä ja ECHL:ssä pelatun kauden verran. Sitten edessä oli kaksi kautta SaiPassa ja yksi Jokereissa.

Oksanen on tehnyt kuitenkin molemmilla liigakausillaan 15 maalia, joten hän voi olla yksi siirtomarkkinoiden parhaiten varjelluista salaisuuksista ja kovimmista positiivisista yllättäjistä.

– Hän omaa kaikki mahdollisuudet siihen, siitä ei ole kyse. Täysi onnistuminen on kiinni monesta tekijästä, mutta kaikki mahdollisuudet siihen on, Ahokas sanoo.

Myös Oksanen on vieraillut keväällä Liiga-podcastissa. Hänen haastattelunsa löytyy myös Suplasta.