Arvokisat.comin barometri pureutuu kisojen parhaisiin maalivahteihin. Asiantuntijana on parasta suomalaista osaamista, Huuhkajien ykkösmaalivahti Niki Mäenpää. Mäenpään ykkösnimi tuskin yllättää ketään.

1. Manuel Neuer, Saksa
– Neuer on maailman kokonaisvaltaisin maalivahti. Hänellä ei ole heikkoja osa-alueita. Bayern Münchenissa hän on jalostunut huipuksi. Saksan huippumaalivahdit ovat saaneet arvoisensa jatkajan ketjuun. Loistavat kisat taas kerran.

2. Guillermo Ochoa, Meksiko
– Ochoa oli elintärkeä pelaaja Meksikolle. Hänen huippuotteensa johdattivat joukkueen jatkopeleihin ja olivat johdattaa vielä pidemmälle. Hollanti tuli väkisin rinnalle ja ohi, mutta ilman Ochoaa, näin olisi tapahtunut pelissä jo paljon aikaisemmin. Mahtavat refleksit!

3. Keylor Navas, Costa Rica
– Costa Rica oli kisojen suuria yllättäjiä, mutta alkulohkon yllätykset olisivat jääneet tulematta ilman Navasin mahtitorjuntoja. Nopea, liikkuva ja hyvät refleksit. Costa Rican joukkueen ehdoton ykkösnimi.

4. Claudio Bravo, Chile
– Bravon huippupeli sattui otteluun Espanjaa vastaan, kun hän teki tukun loistotorjuntoja ja johti heidät jatkoon. Kokenut torjuja jo, hyvää perusvarmaa työskentelyä. Pelasi kaikkiaan hyvät kisat.

5. Tim Howard, USA
– Tämä valinta tulee hyvästä peruspelaamisesta, mutta ennen kaikkea loisteliaasta Belgia–ottelusta. Howardin maalivahtiesitys tuossa pelissä oli yksittäisistä maalivahtiesityksistä ylivoimainen. Hän oli siinä ottelussa häikäisevä, mutta ei pelannut huonosti muutenkaan. Kokemus, kokemus…