Takavuosien NHL-tähti vetää kotiinpäin: ”Heillä oli NHL-tason laukaus”

© Kuva: Getty Images

Takavuosien NHL-maalivahti, Kari Takko, pohdiskeli Suplan Stanley Cup Classics -podcastissa silloisen Suomessa pelaamisen ja NHL:n eroja. Maalivahtipelissä oli tuolloin Takon mukaan huimia eroavaisuuksia, mutta hän nosti haastattelussa muutaman erityispointin esiin.

Ja teki myös vertauksen kotikaupunkinsa Porin pelaajalegendoihin.

– Kyllä siinä muutama asia tulee mieleen. Laukausten kovuus. Pohjoisamerikkalaisten laukaisuvoima oli ihan eri luokkaa. Jos Suomessa oli siihen aikaan, puhutaan nyt vähän porilaisittain, niin (Pekka) Rautakallio, (Tapio) Levo) ja (Arto) Javanainen, joilla oli NHL-tason laukaus. Siellä koko joukkue ampui läpi hyvin, Takko muistelee.

– Siellä se joukkueen 25. mieskin osasi ampua tosi hyvin.

Lisäksi Takko nostaa eroavaisuuksiin varusteiden tason. Kolmantena oli luonnollisesti kiekon mailapelaaminen.

– Kiekon pelaaminen maalin takana ja sen katkaiseminen. Silloin meillä Euroopassa pelattiin vielä suorilla mailoilla. Se nyt toimi jollain tavalla kiekon pysäyttämiseen, mutta sillä ei saatu kiekkoa liikkeelle kauheasti. Se oli kolmas. Se neljäs oli laukausten määrä. Täällä oli tottunut, että sitä siirrellään ja haetaan vähän maukkaampaa paikkaa. Siellä sitä tuli joka paikasta, Takko muistelee.

NHL-kausi jatkuu lauantaina. Suomalaisten ja muiden NHL-tähtien otteita voi seurata V Sport -kanavilta sekä Viaplay -palvelusta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.