Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen luottotoppari Hannu Tihinen on seurannut iloisin mielin Belgian vahvaa virettä jalkapallon MM-kisoissa Venäjällä.

Belgia on selviytynyt turnauksessa välierään. Se kohtaa tiistai-illan huippuottelussa Ranskan kello 21 alkaen.

Belgian pääseminen kisojen neljän parhaan joukkoon on Palloliiton pelaajakehityspäällikkönä nykyisin toimivalle Tihiselle kaikkea muuta kuin yllätys.

– Jo ennen kisoja ennustin, että Belgia tulisi pärjäämään. Toki moni muu on varmasti ennustanut ihan samaa. Ja myös ennen edellisiä EM-kisoja ja myös MM-kisoja, ja on ollut hienoa katsoa, että he ovat alkaneet lunastaa niitä lupauksia, mitä heiltä on odotettu, 76 pelissä Suomen A-maajoukkueessa tahkonnut Tihinen sanoi Viafreen haastattelussa.

Belgian Tihiseltä saamisella sympatioille on syynsä. Tihinen pelasi maassa neljä vuotta suurseura Anderlechtin paidassa.

– Tietysti, kun neljä vuotta sai viettää aikaa Brysselissä 2002-2006, ja kaksi vanhempaa poikaa ovat syntyneet Brysselissä, niin se maajoukkue tulee olemaan aina lähellä sydäntä.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät ensi syksystä alkaen Viasatilla ja Viaplayssa. Kaikki Huuhkajien ottelut ovat myös vapaasti katsottavissa Viafreessä.