Jalkapallon Suomen Cupissa pelataan tulevana lauantaina välierät.

Välieräpäivä vihelletään käyntiin Lahden Kisapuistossa kello 16.00 ottelulla FC Lahti – FC Inter.

– Itse arvostan cupin hyvin korkealle. Se on lyhyin tie Eurooppaan, joka on meidän tavoitteena, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoo seuran verkkosivuilla.

Jännitystä riittää pitkälle iltaan, sillä toinen välierä IFK Mariehamn – HJK Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa alkaa vasta kello 19.00 ensimmäisen välierän päätyttyä.

– Olemme selvittäneet tiemme välierään asti perinteikkäässä Suomen Cupissa. Haluamme ehdottomasti finaaliin, koska ne ovat aina hienoja ja ainutkertaisia tapahtumia, kertoo HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo seuran verkkosivuilla.

Helpolla ei HJK kuitenkaan pääse IFK:n vieraana.

– Lähtökohta välierään on se, että kun haluamme tästä kaudesta jotain saavuttaa, niin Suomen Cup on paras mahdollisuus tehdä se. Mitalin saavuttaminen Veikkausliigassa on vielä mahdollisuuksien rajoissa, mutta se vaatii meiltä täydellistä loppukautta, IFK-pelaaja Duarte Tammilehto toteaa Suomen Cupin verkkosivuilla.

Miesten Suomen Cupin finaali kaudella 2014 pelataan lauantaina 27.9. Cupin voittaja saa palkintona 50 000 euroa ja lisäksi paikan kauden 2015-16 Eurooppa-liigan karsintoihin.