Suomen Cupin neljäs kierros käynnistyy toden teolla tiistaina. Jo ensimmäisillä kierroksilla uusiutunut cup on tarjonnut hienoja hetkiä ja elämyksiä, mutta nyt niitä on tarjolla vieläkin enemmän: valtaosa Veikkausliigan joukkueista on nyt mukana.

Kuusi Veikkausliigajoukkuetta on tulessa tiistaina – ja yhden matka päättyy varmasti tälle kierrokselle. Tämä johtuu siitä, että Honka ja HIFK pelaavat keskenään. Honka on luonnollisesti suosikki, sillä joukkue on aloittanut Veikkausliigan vahvasti, HIFK on puolestaan ollut turbulenssissa. Nyt Mixu Paatelaisen joukoilla on tilaisuus hankkia lisää itseluottamusta Veikkausliigankin tuleviin peleihin.

Lahdessa pelataan mielenkiintoinen ottelu, kun FC Lahti kohtaa Reippaan. Pienen lisämausteen tähän otteluun antaa se, että Reippaan valmentaja Tommi Kautonen edustaa melkoista cup-sukua – isä Timo Kautonen voitti Suomen cupin urallaan seitsemän kertaa ja Tommikin on päässyt Antero Nymania nostelemaan.

Ahvenanmaalla kohtaavat FC Åland ja IFK Mariehamn, joista jälkimmäinen on luonnollisesti massiivinen suosikki. Pohjoisen mittelössä ovat vastakkain TP-47 ja AC Oulu.

Yksi kiihkeimmistä otteluista nähdään varmasti Kokkolassa. Ykkösen KPV on VPS:n isäntäjoukkue, kun paikalliskilpailijat kohtaavat. VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ei odota ottelusta helppoa.

– Tavallaan tietysti tuttu joukkue. Viime vuonna kuitenkin pelattiin useamman kerran KPV:ta vastaan. Siellä on edelleen aika paljon samoja pelaajia, että sinänsä ei varmaan mitään yllättävää tule, Nuorela kertoi VPS:n verkkosivuilla.

– Mutta tiedetään, että se on ihan laadukas joukkue, ja siellä paljon hyviä pelaajia. Paikallismatsifiilis on varmasti päällä, ja cupissa kun ei merkkaa mikään muu kuin tulos, niin tuskin siitä nyt ihan helppoa tulee.