Kokenut ruotsalaislaskija André Myhrer pääsi viimein juhlimaan olympiavoittoa Pyeongchangin olympialaisten miesten pujottelukisan jälkeen.

35-vuotias Myhrer oli ensimmäisen kierroksen toiseksi nopein laskija ja onnistui myös toisessa laskussaan. Olympiavoitto varmistui, kun ratkaisukierroksella viimeisenä rinteeseen tullut Norjan Henrik Kristoffersson laski ulos. Kisan suursuosikki, Koreassa jo kaksi olympiakultaa haalinut Itävallan Marcel Hirscher, laski ulos jo ensimmäisellä kierroksella. Hopeaa otti Sveitsin Ramon Zenhäusern ja pronssia Itävallan Mario Matt.

Olympiakulta Koreassa antoi Myhrerille hyvityksen neljän vuoden takaiselle jättipettymykselle Sotshin olympialaisissa. Lääkärit olivat kieltäneet häneltä kilpailun polvivammojen takia, mutta siitä huolimatta ruotsalainen lähti mukaan pujottelukisaan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli toisena, mutta laski 12 muun laskijan joukossa ulos toisella kierroksella kroatialaisvalmentaja Ante Kostelicin tekemällä vaikealla radalla.

Pettynyt Myhrer kutsui kisan jälkeen Kostelicia ”helvetin idiootiksi, jonka on aika jäädä eläkkeelle”. Olympiavoittajana Myhrer joutui jälleen kerran palaamaan neljän vuoden takaisiin tapahtumiin, joita hän on jo aiemmin pyytänyt anteeksi.

− En ole ylpeä siitä, mitä Sotshissa tapahtui. Mutta ennen kisaa en edes tiennyt, pystynkö laskemaan. Ensimmäisen laskun jälkeen olin toisena ja minulla oli mahdollisuus mitaliin, ja sitten epäonnistuin. Luulen että suurin osa ihmisistä ymmärtää, kuinka vaikeaa sellainen vuoristorata on henkisesti, Myhrer selitti.

Myhrerillä oli aiemmin palkintokaapissaan yksi olympiamitali, pronssi Vancouverin pujottelusta 2010.

Lähde: Expressen.