Rauman Lukko on kiinnittänyt hyökkäykseensä Linus Nymanin. 18-vuotias laitahyökkääjä saapuu sinikeltaisiin kahden vuoden sopimuksella.

– Hänen kohdallaan puhumme yhdestä Suomen lahjakkaimmista nuorista pelaajista. Linus on siinä iässä, että nyt on läpimurron paikka. Hänellä on allaan vahva kausi, ja olemme tyytyväisiä, että meidän osaamiseemme ja tulevaisuuden näkymiimme luotetaan, Lukon päävalmentaja Pekka Virta sanoo.

– Aika näyttää sen, mitkä ovat hänen vahvuutensa. Jokainen kuitenkin näkee nuoren miehen tilastot, ja katsomalla menneeseen voi usein nähdä myös tulevaa. Mielenkiintoista nähdä, mitä Pohjois-Amerikassa vietetyt vuodet ovat tuoneet hänen pelaamiseensa.

Nyman on Helsingin Jokereiden kasvatti, joka on kiekkoillut kaksi viimeistä kautta Pohjois-Amerikassa. Vasemmalta laukova 179-senttinen ja 72-kiloinen hyökkääjä pelasi OHL:n Kingston Frontenacsin riveissä 135 ottelua ja viimeisteli niissä 65 maalia ja antoi 70 maaliin johtanutta syöttöä. 27 pudotuspelissä syntyi tehot 13+14=27.

– Palaan hyvillä fiiliksillä takaisin Suomeen. Olen innostunut uudesta haasteesta, joka minua Raumalla ja Lukon paidassa odottaa. Olen kuullut seurasta pelkästään hyvää. Lukossa on kaikki sellaiset asiat kunnossa, joilla viedään nuoria pelaajia eteenpäin, Nyman kertoo.

Päättyneellä kaudella Linus Nyman kirjautti 67 runkosarjan ottelussa tehopisteet 39+46=85. Pudotuspeleissä otteluita kertyi 16 ja niissä hän viimeisteli tehot 6+10=16.

– Vuodet Pohjois-Amerikassa opettivat minulle paljon. OHL:ssä pelataan runkosarjassa yhteensä 68 ottelua ja siihen pudotuspelit päälle. Joka matsiin pitää olla valmis, ja se toi omalta osaltaan sellaista hyvää tasaisuutta omaan pelaamiseen. OHL on kova sarja, jossa on hyvät valmentajat, joiden kanssa pääsin kehittymään.

Nyman on edustanut Suomea alle 17- ja 18-vuotiaiden MM-turnauksissa kausina 2015-16 ja 2016-17. Vuoden 2017 kisoissa hän oli mukana voittamassa Suomelle MM-hopeaa. Nyman on NHL-seurojen varattavissa tulevan kesän varaustilaisuudessa.

– Pyrimme siihen, että meillä on mahdollisuus saada näitä huipputalentteja Raumalle. Ja kun heitä tänne saadaan, on tärkeää, että onnistumme heidän kanssaan tekemässämme työssä. Tavoite on, että heistä tulisi ajallaan sellaisia pelaajia, jotka matkaavat Lukon kautta maailmalle niin sanottuihin isompiin kaukaloihin, Virta muistuttaa.

– Se, että me saamme näitä nuoria miehiä tänne meille vaatii agenttien apua ja pelaajien uskoa. Aina ei välttämättä puhuta raha-asioista, vaan se vaatii esimerkiksi hyvän maineen sen suhteen, että täällä pelaajat voivat mennä urallaan eteenpäin. Siinä nousee esiin myös omien kasvattien kehittäminen miesten tasolle. Ne ovat pitkiä prosesseja, jotka vaativat aikaa ja kärsivällisyyttä.

Linus Nyman saapui Raumalle sunnuntaina ja hän on mukana Lukon harjoituksissa maanantaina.

Lähde: Lukon tiedote