Useista loukkaantumisista urallaan kärsinyt Huuhkajien ja Sparta Rotterdamin Janne Saksela on jälleen sivussa pelikentiltä vamman vuoksi.

Maaliskuussa 26 vuotta täyttävä Janne Saksela joutui läpikäymään jo nuorena useita kuntoutusjaksoja. Kaikki kuitenkin näytti erittäin valoisalta kesällä 2017. Hän oli siirtynyt Sparta Rotterdamiin Hollantiin ja valmistautui kauteen hyvissä asemissa. Heinäkuinen harjoitusottelu muutti koko kauden suunnitelmat, kun oikea jalka jäi vastustajan alle kontaktitilanteessa ja diagnoosi oli eturistisidevamma ja edessä kymmenen kuukauden tauko peleistä.

Saksela kuntoutui keväällä 2018 ja on pelannut tällä kaudella Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 17 ottelussa. Uusi takaisku tapahtui helmikuun kahdeksas, kun Rotterdam kohtasi Twenten kotikentällään. Saksela otettiin loukkaantumisen vuoksi vaihtoon 23. minuutilla.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi Suplan Huucast-podcastissa apuvalmentaja Mika Nurmelan käyneen Sakselan vieraana tavatessaan muitakin Hollannissa pelaavia suomalaisia.

– Janne on reväyttänyt reitensä ja on sivussa kuutisen viikkoa, ”Rive” vahvisti.

Nurmela tapasi matkallaan myös Den Boshissa pelaavan Leo Väisäsen ja PEC Zwollen Thomas Lamin. Kanerva puolestaan matkasi Itävaltaan Pyry Soirin luo.