NHL-kausi 1999-2000 päättyi New Jersey Devilsin voittojuhliin. Devilsin kokoonpano oli mielenkiintoinen: joukkueessa oli pari pienikokoista, mutta erittäin taitavaa ja luisteluvoimaista pelaajaa – kuten esimerkiksi Brian Rafalski – mutta suurin osa pelaajista oli kurinalaisia, puolustuspeliin sitoutuneita romuluisia sekä kovaotteisia ”old school” -karjuja.

Tietysti maalissa oli yksi kautta aikojen parhaista maalivahdeista, Martin Brodeur, mutta joukkueen todellinen kasvo ja johtohahmo oli ryhmän kapteeni, Scott Stevens.

Stevens oli kivikova puolustaja ja brutaali taklaaja. Hänen avojään tappotaklauksiaan pidettiin omana aikanaan loistavina pommeina, joita kilvan ylistettiin. Ajassa ajan tavalla, kun nykypäivänä katselee Stevensin niittejä YouTuben koosteista, voi vain kuvitella, että nykyajan kurinpito tekisi. Stevens istuisi todennäköisesti jatkuvasti pelikiellossa tai olisi kärjistetysti vankilassa… Niin pahaa jälkeen körilään iskua tekivät vaikkapa Eric Lindrosiin tai Paul Kariyaan.

Tämä ei kuitenkaan poista sitä, etteikö Stevens ollut loistava puolustaja ja suuri johtaja. Hän ei ole suotta valittuna jääkiekon Hall of Fameen. Juuri Stevensin johdolla New Jersey marssi mestaruuteen Jere Lehtisen edustaman Dallas Starsin yli. Kippari Stevens valittiin finaalisarjan MVP-pelaajaksi täysin ansaitusti.

Viasat ja Viaplay näyttävät keskiviikkona New Jerseyn ja Dallasin välisen kuuden ottelun mittaiseksi venyneen sarjan. Torstaina klassikkosarjat jatkuvat Viasatin kanavilla, kun vastakkain ovat Carolina ja Jussi Markkasen edustama Edmonton kaudelta 2005-06.

Katso Scott Stevensin uroteot: