Yksi useimmin MM-lopputurnauksen mustana hevosena mainituista joukkueista on viime vuosina rajussa nousussa ollut Belgia, joka aloittaa taipaleensa tiistaina Algeriaa vastaan. Suhteellisen nuori joukkue on pullollaan jo nyt huipputasolla nousseita pelaajia ja muutamalla kokeneemmalla konkarilla ryyditettynä Belgia on joukkue, jolla on kapasiteettia yltää vaikka mihin.

”Punaisten paholaisten” valmistautuminen avausotteluun ei ole sujunut aivan suunnitelmien mukaan, sillä useampi joukkueen pelaaja on kärsinyt eriasteisista kolhuista ja aivan täydestä pakasta päävalmentaja Marc Wilmots tuskin pääsee kokoonpanoaan valitsemaan. Positiiviselle puolelle voi kirjata kuitenkin kärkimies Romelu Lukakun toipumisen pelikuntoon.

Belgian hyökkäyspeli pyörii parhaimmillaan näyttävästi kapellimestarinaan Eden Hazard. Takalinjat kapteeni Vincent Kompanyn johdolla toimivat hyvin ja Belgialla on kaikkineen erittäin nopeita pelaajia. Viimeisenä lukkona toimii päättyneen kauden yksi Euroopan ehdottomasti parhaista maalivahdeista Thibault Courtois.

Algeriaa ei kannata silti aliarvioida. Joukkueen runko pelaa suurissa eurooppalaisissa sarjoissa ja pääsääntöisesti isoissa rooleissa seuroissaan. Joukkue osaa puolustaa tiiviisti ja jos pelin käsikirjoitus ei etene Belgian nuottien mukaan, paranevat Algerian mahdollisuudet. Belgia on kuitenkin MM-tasolla kokematon joukkue ja vaikeuksien käsittelykyky on pieni arvoitus.

Pelkästään puolustamiseen Algerian ei toki tarvitse turvautua, joukkueessa on hyökkäysvoimaakin ja etenkin Valenciassa pelaavaa hyökkäävää keskikenttämiestä Sofiane Feroulia kannattaa pitää silmällä – niin Belgian kuin katsojienkin.

Belgia on ottelussa ennakkosuosikki, mutta lopputurnauksen avausottelut ovat todistaneet jo, että yllätyksille on sijaa. Algeria pystyy onnistuessaan heittämään isojakin kapuloita Belgian rattaisiin.