Sami Hyypiä myönsi käyneensä ruotsalaisseuran haastattelussa valmentajapestistä – koutsaaminen kiinnostaa yhä

Jalkapallon suomalaislegenda Sami Hyypiä kertoi Suplan Uefa Champions League-podcastissa, millä tavoin jalkapallo on yhä hänen arjessaan mukana. Hyypiä toimi viimeksi valmennustehtävissä keväällä 2016 sveitsiläisessä FC Zürichissä, mutta ei ole ollut sen jälkeen luotsin hommissa.

– Katselen tietysti paljon pelejä. Ehkä se on sellaista itsensä kouluttamista vieläkin. En hirveästi lueskele mitään futiksen oppikirjoja, mutta yritän katsoa pelejä vähän valmentajan silmin ja analysoida erilaisten joukkueiden pelejä, Hyypiä kertoi kuulumisiaan.

Vielä viime marraskuussa Hyypiää huhuttiin ruotsalaislehdissä vahvasti ruotsalaisen Kalmar FF:n valmentajaksi. Seura ei värvännyt suomalaista uudeksi pääkäskyttäjäkseen, mutta Hyypiä paljasti käyneensä keskustelemassa seuran kanssa mahdollisesta työpaikasta.

– Huhuissa on sen verran perää, että kävin juttelemassa heidän kanssaan pari kertaa. Siinä se.

– Valmentaminen kiinnostaa vielä, mutta tällä hetkellä ei ole mitään aktiivista hakua päällä, että pitäisi päästä johonkin töihin. Kyllä se on sitten se valmennushomma tai muuta, se tulee vielä joskus myöhemmin. Nyt on tärkeintä olla paljon mukana lasten ja perheen elämässä. En usko, että nyt tällä hetkellä tulee ehkä sellaista jättipottia, mikä olisi tosi kiinnostava homma minulle, että lähtisin ulkomaille mahdollisesti hommiin.

Hyypiä kertoi lähetyksessä saattavansa aloittaa yhteistyön Suomen Palloliiton kanssa.

– Tarkoituksena on käydä Palloliiton kanssakin keskustelua, että josko voisin tarjota jonkunlaista apua tai saisin sieltäkin jonkunlaisen roolin. Sehän tietysti riippuu päättäjistä, mitä he haluavat ja miten he asian näkevät. Tavallaan olisi ihan kiva aktivoitua silläkin saralla nyt.

Kuuntele Suplan uusin UEFA Champions League -podcast täältä.


Kaapo Kakko tekee maalin – saat 100€ ilmaisvedon!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta ja lyö vähintään 1 euron veto otteluun New York Rangers vs Vancouver Canucks (minimikerroin 1,50).
  3. Jos Kakko tekee ottelussa maalin, saat 100€ ilmaisvedon.